За лакирање

FoilTech 12

2108 81Евро

Испратете барање

Нема клише

Нема потреба за подготовка

Дигитална контрола на температурата и брзината

Флексибилно решение за реклама

Корисно

Корици за книги / албуми

Понекогаш треба да се користат обвивки кои одговараат точно на одобрениот корпоративниот стил (боја, дизајн, итн), но понекогаш ...

До статијата

Опис
FoilTech 12 е печатач работи со фюзерно фолијо. Таа има ручно подавање на хартија / медиумски и дигитална контрола на работното место. Не се потребни посебни консумативи или клишеа. Не се потребни оперативни вештини за квалитетна работа. Машината обезбедува операторите ефикасен и економичен начин да произведуваат своите лакирани производи, вклучувајќи честитки, визит карти и сертификати и сл. Машината работи на таков начин што овозможува соодветна покриеност на фолиите само онаму каде што е потребно. Многу полесно и едноставно од класичното златно печатење!
FoilTech 12 зема листови широки до 32 см. Корисниците може да го прилагодат индивидуално со олабавување на остриот копче и лизгање на возачот у лево и десно до саканата положба во достапниот опсег. Ролките до 32 см се достапни за печатачот, но има и други широчини кои може да се исечат на која било сакана големина користејќи го уредот за сечење на ролни. Уште повеќе, комбинацијата на FoilTech 12 и Foil Cutter го прави отпадот од фолија без проблем.
Како и другите печатари во семејството FoilTech, печатачот не е само фузионен филм. Со него можете да пробате широк спектар на бои, ефекти, вклучувајќи и холографски. Ова е одлично решение за мали отпечатоци на бизнис картички, честитки, дипломи и сертификати и многу повеќе. итн. Крајниот ефект е секогаш гламурозен и импресивен.
Не се потребни клише за подготовка за подготовка или укинување. Не се потребни посебни вештини за работа. Користење на FoilTech 12 ги прави вашите производи брзо и економично произведени со разни бои на фолија.
Нудиме широк спектар на бои и ефекти, вклучувајќи холограми и за скреч-карти. Разновидните честитки, визит-карти, сертификати и други персонализирани производи секогаш може да се надоградат и декорираат лесно и брзо со нашата фолија користејќи го FoilTech 12.

Технически параметри
 • Систем за снабдување со листови ручно
 •  Тежина на хартијата 80 - 350 гр/м2
 • Тип на медиум Различни 1
 •  Максимална ширина на ролката 32 см
 • Минимална ширина на ролката 5 см
 • Дебелина на слој 2 микрони (приближно)
 • Температурен диапазон 80 ℃ ~ 140 ℃ 2
 • Влажност 20% -70 РХ
 • Контрола преку допирен екран
 • ЧистењеНе е потребно
 • Време за загревање 5-15 минути (прибл.)
 • Брзина на обработка см / мин. 80 ~ 325
 • Излез на хартијатав фиоката за собирање.
 • Напојување 240 / 50-60 Hz
 • Димензии на машината (Ш x Д х В) 52 x 40 x 22 см
 • Димензии на кутијата (Ш x Д х В) 59 x 41 x 29 см
 • Тежина нето / бруто 24 / 26 кг.

Можни се промени во конструкцијата и цената без претходна најава.. ¹ Ние ве охрабруваме да направите примерок пред да го стартуваш целиот тираж. ² Точната температура зависи од типот на медиумот, сликата и температурата на околината во собата. PS. Ние се стремиме описот, фотографиите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број предмети кои се нудат, e неизбежнo и понекогаш се појавуваат неточности. Ве молиме кажете ни ако забележите таква. Ви благодариме..

Видео
 
Foiltech FT12во акција
Препорачани репроматериjал
Корисно

Корици за книги / албуми

Понекогаш треба да се користат обвивки кои одговараат точно на одобрениот корпоративниот стил (боја, дизајн, итн), но понекогаш ...

До статијата