За лакирање

FoilTech 12F

2208 55Евро

Испратете барање

Автоматски поднесување и отстранувања

Нема клише

Нема потреба за подготовка

Дигитална контрола на температурата и брзината

Флексибилно решение за реклама

Корисно

Виткање / биговане - разлики

Која е разликата помеѓу виткање и биговане на хартија? Виткање е процес на виткање на листовите хартија за производство на ...

До статијата

Опис
FT-12F е печатач работи со фюзерно фолијо. Таа има автоматски горни довод на хартија / медиумски и дигитална контрола на работното место. Не се потребни посебни консумативи или клишеа. Не се потребни оперативни вештини за квалитетна работа. FT-12F обезбедува операторите ефикасен и економичен начин да произведуваат своите лакирани производи, вклучувајќи честитки, визит карти и сертификати и сл. Машината работи на таков начин што овозможува соодветна покриеност на фолиите само онаму каде што е потребно. Многу полесно и едноставно од класичното златно печатење!
За да се постигне квалитет, печатачот има прилагодлив притисок на на долната плоча на фидерот, за да се осигура дека медиумот е прицврстен на испечатените тркала. Машината, исто така, има фрикциона плоча со пружина која намалува шансите истовремено да се хранат два листови под средното тркало.
Покрај тоа, FT-12F користи два прилагодливи странични водичи за полесно работење. Машината може да работи листови ширина до 320 мм. Корисниците можат поединечно да ги прилагодуваат маркерите со олабавување на гравирано копче и лизгање на водичот кон лево и од десно до саканата положба во достапниот опсег.
FT-12F има уред кој ја минимизира употребата на фолија. Сензор за хартија монтиран на долната фиока на фидерот одредува дали има снабдување во фидер и тоа сензор го запира фидерот кога нема повеќе листови.
Нудиме широк спектар на бои и ефекти, вклучувајќи холограми и за скреч-карти. Разновидните честитки, визит-карти, сертификати и други персонализирани производи секогаш може да се надоградат и декорираат лесно и брзо со нашата фолија користејќи го FT-12F.

Технически параметри
 • Начин на поднесување преку триење, горно поднесување
 • Систем за снабдување со листови Автоматски
 •  Тежина на хартијата 80 - 400 гр/м2
 • Мин. размер на хартијата11 х 5 см
 • Тип на медиум Различни 1
 •  Макс. ширина на ролката 32 см
 • Мин. ширина на ролката 5 см
 • Температурен диапазон 80 ℃ ~ 140 ℃ 2
 • Влажност 20% -70 РХ
 • Контрола преку допирен екран
 • ЧистењеНе е потребно
 • Време за загревање 10-15 минути (прибл.)
 • Брзина на обработка см / мин. 80 ~ 325
 • Излез на хартијатааутоматски в фиоката за собирање.
 • Напојување 240 / 50-60 Hz
 • Димензии на машината (Ш x Д х В) 67 x 52 x 22 см
 • Димензии на кутијата (Ш x Д х В) 64 x 60 x 36 см
 • Тежина нето / бруто 24 / 26 кг.

Можни се промени во конструкцијата и цената без претходна најава.. ¹ Ние ве охрабруваме да направите примерок пред да го стартуваш целиот тираж. ² Точната температура зависи од типот на медиумот, сликата и температурата на околината во собата. PS. Ние се стремиме описот, фотографиите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број предмети кои се нудат, e неизбежнo и понекогаш се појавуваат неточности. Ве молиме кажете ни ако забележите таква. Ви благодариме..

Видео
 
Foiltech FT12Fво акција
Препорачани репроматериjал
Корисно

Виткање / биговане - разлики

Која е разликата помеѓу виткање и биговане на хартија? Виткање е процес на виткање на листовите хартија за производство на ...

До статијата