Прочистувaчи нa воздух

IDEAL AS10

191 71Евро

Испратете барање

Сензор за воздух во затворен простор

Мерење и прикажување на квалитетот на воздухот

Измерете сè во реално време

Поврзување и контрола на прочистувачите на IDEAL AP PRO

Мерки честички прашина, органски испарувања, температура, влажност и притисокот на воздухот

Комплетен автоматски режим

WiFi врска

Корисно

На што да се обрне внимание при изборот ни на прочистувач на воздухот?

За многумина од нас кои живеат во градовите, јасно е дека не постои такво нешто како „чист воздух“ во градовите. То ...

До статијата

Опис
Загадениот воздух секогаш е проблем предизвикан од испарувања на килимите, полен, бактерии или лош квалитет на воздухот по долга конференција во конференциската сала. Сето ова може да доведе до неможност да се концентрира, главоболка, затнат нос, па дури и напади на астма. Кажете им збогум на овие проблеми со нашиот прочистувач на воздух: вклучете пречистителни на воздухот - и дишете слободно.
Сензорот за внатрешен воздух IDEAL AS10 го мери составот на воздухот, климата во затворен простор и можните фактори на животната средина - сè во реално време. Сите овие измерени вредности се прикажани од придружната апликација „IDEAL AIR PRO“.
Во автоматски режим, IDEAL AS10 исто така овозможува централизирана контрола на сите поврзани прочистувачи на воздухот IDEAL AP PRO. Тие се поврзани преку апликација која исто така овозможува далечински управувач на Интернет и програмирање на сите единици на AP PRO.
Уредот мери загадувачи (интервал од само 1 секунда), како што се прашина, честички од прашина (PM10, PM2.5 и секундарни), алергени од полен и акарид, патогени како што се бактерии и спори од мувла, чад од цигари, издувни гасови (исто така НО2), хемиски пареи (формалдехид, толуен, н-бутан, VOC, ...) и мириси од воздух во затворен простор.
Сензорот за внатрешен воздух IDEAL AS10 го мери составот на воздухот, внатрешната клима и можните ефекти врз животната средина - сè во реално време. Уредот изведува три главни функции: 1. Мерење и прикажување на квалитетот на воздухот: IDEAL AS10 ги мери честичките прашина PM2.5 и PM10, како и VOCs (испарливи органски соединенија), температура, влажност и притисок на воздухот. Сите овие вредности се прикажани во поврзаната апликација за мобилни телефони „IDEAL AIR PRO“. Електронската контролна станица IDEAL AS10, исто така, го покажува квалитетот на воздухот преку самиот уред со шестостепена шема на бои. Оваа шема на бои варира од зелена ("добра") до темно виолетова ("опасна").
2. Автоматска контрола на поврзаните прочистувачи на воздухот, модел IDEAL AP PRO: во автоматски режим IDEAL AS10 може да ги следи сите поврзани прочистувачи на воздухот IDEAL AP PRO. Благодарение на апликацијата за телефони „IDEAL AIR PRO“, која е лесна и удобна за инсталација. Апликацијата е бесплатна за преземање и употреба. 3. Сите прочистувачи на воздухот IDEAL AP PRO можат да се следат преку Интернет преку апликацијата „IDEAL AIR PRO“, како и да добиваат статистика (по часови, денови, месеци и години).
Прочистувачите на воздухот са сертифицирани и препорачани од ECARF (European Centre for Allergy Research Foundation). Ставете го прочистувачот на воздухот за да го исчистите воздухот на околината. Нашите производи ефикасно ја зголемуваат чистотата на воздухот. Со цел да се подобри квалитетот на воздухот во просториите, создавање на здрава и удобна околина за канцеларија и живот е многу ефикасно.
Krug & Priester ги произведува сите производи за чистење во високо-технолошка и еколошка фабрика. Имаме искуство и сеопфатна програма за истражување и развој. Нашите активности вклучуваат услуги за истражување, развој, инженеринг, инсталација, продажба и пост-продажба. Ние сме чист извор на квалитетни решенија за свеж воздух.
Покрај тоа, нашата серија на прочистувачот на воздухот е оценета од независна од државната Германска унија на потрошувачите (Stiftung Verbraucherinstitut) со највисок можен рејтинг (број 7-8 / 2018) меѓу другите 12 модели од 7 производители.

Технически параметри
 • Погоден за внатрешна употреба
 • Подходящ за вътрешна употреба
 • Испарливи органски соединенија (VOCs) Опсег: 0–32,768 (ppb) делови по милијарда
 • Летливи органични съединения Резолуција: 500 (ppb) делови по милијарда
 • PM2.5/PM10 фини прахови частици Опсег: 0–1000 µg/m³
 • PM2.5/PM10 фини прахови частици Резолуција: 1 µg/м³
 • Относителна влажност Опсег: 20–90%
 • Относителна влажност Резолуција: 1%
 • Атмосферно налягане Опсег: 20–110 hPa
 • Атмосферно налягане Резолуција: ± 0.4 hPa
 • Температура Опсег: -10 to +50 °C
 • Температура Резолуција: 1 °C
 • Интервал на мерење 1 секунда
 • Интервал на пренос 60 секунди
 • IP рејтинг IP20
 • Интервал на калибрација 24 месеци
 • Комуникацијавнатрешна безжична врска
 • Врскачрез WiFi и бесплатна апликација
 • Метод на действиенапълно автоматично
 • Енергија / моќност 500 mA / 5 V Микро USB кабел
 • Димензии(В х Ш х Д) 65 x 65 x 65 мм
 • Дополнителен избор на боја на прочистувачот8 бои
 • Нето тежина 150 грама
 • Број на член 87390011

¹ По испорака, комплетот ќе содржи: IDEAL AS10 сензор за внатрешен воздух, микро USB кабел, упатства за работа. ² Во услови на вистинско носење. Стандардната гаранција е 12 месеци, но може да се продолжи до 36 месеци за дополнително наплата. ³ ("Тестирана безбедност") или GS сертификат доброволно сертифицирање на марка за електрични уреди. Ова укажува на тоа дека опремата е во согласност со германските и, доколку има, европски барања за безбедност на вакви уреди. Главната разлика помеѓу ознаката ГС и ЦЕ е во тоа што усогласеноста со европските барања за безбедност на ГС се тестира и сертифицира од независно тело одобрено од страна на државата, додека означувањето ЦЕ е доброволна декларација од производителот дека производот е во согласност со европските стандарди. Тестирањето за СС сертификација е достапно од различни лаборатории, како што се DGUV, TÜV тест, NEMKO и IMQ итн Важно. Можни се промени во конструкцијата и цената без претходна најава. * ПС. Ние се стремиме да ги задржиме описите, фотографиите и спецификациите целосно автентични. За жал, заради големиот број понудени предмети, неизбежно е и понекогаш се појавуваат неточности. Ве молиме, известете ни дали забележите. Ви благодариме.

Видео
Корисно

На што да се обрне внимание при изборот ни на прочистувач на воздухот?

За многумина од нас кои живеат во градовите, јасно е дека не постои такво нешто како „чист воздух“ во градовите. То ...

До статијата