Прочистувaчи нa воздух

IDEAL AP40 PRO

431 35Евро

Испратете барање

За просторија од 30-50 кв.м.

Одобрено за употреба во медицински установи

Далечински управувач

Филтер 360° (HEPA + активен јаглерод)

Се препорачува за страдаат од алергија

Против хемикалии и мириса

Против PM2.5 честички и NO2

Ниска потрошувачка на енергија

Ултра тивко работење

Ноќен режим

WiFi конекција

Супериорни сензори за автоматски режим

Корисно

Вируси и бактерии. Како?

Што можеме да сториме за да се заштитиме себеси и другите? Прочистувачите на воздухот IDEAL помагаат да се ограничи ши ...

До статијата

Опис
Загадениот воздух секогаш е проблем предизвикан од испарувања на килимите, полен, бактерии или лош квалитет на воздухот по долга конференција во конференциската сала. Сето ова може да доведе до неможност да се концентрира, главоболка, затнат нос, па дури и напади на астма. Кажете им збогум на овие проблеми со нашиот прочистувач на воздух: вклучете пречистителни на воздухот - и дишете слободно.
Компактниот прочистувач на воздухот AP40 PRO комбинира јасен дизајн со ефикасно прочистување на воздухот, предизвикувајќи ниска емисија на бучава и мала потрошувачка на енергија. Микробен амбиентален воздух благодарение на AP40 PRO. Прочистувачот на воздухот е претходно опремен со филтер за јаглерод активиран ХЕПА + и обезбедува ефикасна заштита од сите видови загадување на воздухот.
Дизајнот на уредот обезбедува максимален проток на воздух и оптимална филтрација. Повеќеслоен филтер 360°, ги филтрира загадувачите како прашина, честички (PM10, PM 2.5 и ситни), алергени од полен и акариди, патогени како што се бактерии и спори од мувла, чад од цигари, издувни гасови (исто така NO2), хемиски пареи (Формалдехид, толуен, толуен) , n-butane, (VOC) испарливи хемикалии ...) и мириси на воздухот во затворен простор. Апсорбира честички од кој било вид (99,97% на 0,3 µm).
Централниот контролен панел EASY-TOUCH обезбедува режими на работа, како што се автоматски режим, ниво на 1/2/3, турбо и ноќен режим на растојание од една страна. Дополнителни функции, како што се: тајмер функција, брава за деца, филтер за статус или автоматско прилагодување на режимот може да се контролираат преку соодветната апликација за мобилен телефон IDEAL AIR PRO. AP40 PRO автоматски ве известува кога треба да го промените филтерот 360°. Просечниот филтер од 360° треба да се замени по 12 месеци, во зависност од интензитетот на употреба.
Прочистувачот на воздухот е сертифициран и препорача од ECARF (European Centre for Allergy Research Foundation). Ставете го прочистувачот на воздухот за да го исчистите воздухот на околината. Нашите производи ефикасно ја зголемуваат чистотата на воздухот. Со цел да се подобри квалитетот на воздухот во просториите, создавање на здрава и удобна околина за канцеларија и живот е многу ефикасно. Во принцип, прочистувач на воздухот што го прочистува PM2.5 од загадување се препорачува да се користи во случај на сериозно загадување на воздухот или загадување на затворен простор, што може да обезбеди добар ефект на чистење.
Krug & Priester ги произведува сите производи за чистење во високо-технолошка и еколошка фабрика. Имаме искуство и сеопфатна програма за истражување и развој. Нашите активности вклучуваат услуги за истражување, развој, инженеринг, инсталација, продажба и пост-продажба. Ние сме чист извор на квалитетни решенија за свеж воздух.

Технически параметри
 • Погоден за простории ¹ 30 - 50 м²
 • Брзина на воздуха(мин)¹ 11
 • 5 нивоа на брзина на вентилаторот 1/2/3, турбо и ноќен режим
 • Гаранција до 36 месеца¹
 • Ниво на бучава (dB) 16,7 – 61,7
 • Истекување на воздухот до 440 м³/ч
 • Врска WiFi и безплатно приложение
 • Како работи целосно автоматски
 • Тип на филтер HEPA + активиран јаглерод
 • Вкупна ефикасност на одделување и прочистување PM10: 100%; PM2.5: 99.98%; MPPS0.3: 99.98%
 • ISO сертификацијаISO 9001:2015/ISO 14001:2015/ISO 50001:2011
 • Здравствена и медицинска сертификацијаECARF и от институт Schwarzkopf
 • Препорачано за: за страдаат од алергија, вируси, чад од цигари, издувни гасови
 • Нормална функционалност на филтерот ок. 12 месеца
 • Енергија / Hz / моќност 220-240 V / 50-60 Hz / 1~ / 5-75 Watt
 • Димензии(В х Ш х Д) 398 x 255 x 298 мм
 • Дополнителен избор на боја на прочистувачот8 бои
 • Нето тежина 3,6 кг.
 • Број на член 73101011
 • GS сертификат³ № DP 11731002

¹ Примерна височина от 2,6 м. ² Во услови на вистинско носење. Стандардната гаранција е 12 месеци, но може да се продолжи до 36 месеци за дополнително наплата. ³ ("Тестирана безбедност") или GS сертификат доброволно сертифицирање на марка за електрични уреди. Ова укажува на тоа дека опремата е во согласност со германските и, доколку има, европски барања за безбедност на вакви уреди. Главната разлика помеѓу ознаката ГС и ЦЕ е во тоа што усогласеноста со европските барања за безбедност на ГС се тестира и сертифицира од независно тело одобрено од страна на државата, додека означувањето ЦЕ е доброволна декларација од производителот дека производот е во согласност со европските стандарди. Тестирањето за СС сертификација е достапно од различни лаборатории, како што се DGUV, TÜV тест, NEMKO и IMQ итн Важно. Можни се промени во конструкцијата и цената без претходна најава. * ПС. Ние се стремиме да ги задржиме описите, фотографиите и спецификациите целосно автентични. За жал, заради големиот број понудени предмети, неизбежно е и понекогаш се појавуваат неточности. Ве молиме, известете ни дали забележите. Ви благодариме.

Додатоци
Облоги во боја Облоги за филтер. Текстилни капаци што се перат изработени од висококвалитетен материјал. Исто така, служи како дополнителен префилтер. Достапни во седум бои.
360° повеќеслоен филтер за прочистувач на воздухот IDEAL AP30 Pro и IDEAL AP40 Pro
Профил за монтирање на зид
СИВО. Текстилна обвивка за перење изработена од висококвалитетен материјал. Исто така, служи како дополнителен пред-филтер што го продолжува животот на филтерот HEPA од затнувањето затоа што задржува поголеми честички како што се: човечка и животинска коса, прашина, честички од материјал, трошки и така натаму.
ЦРНА. Текстилна обвивка за перење изработена од висококвалитетен материјал. Исто така, служи како дополнителен пред-филтер што го продолжува животот на филтерот HEPA од затнувањето затоа што задржува поголеми честички како што се: човечка и животинска коса, прашина, честички од материјал, трошки и така натаму.
ТЕМНО СИНО. Текстилна обвивка за перење изработена од висококвалитетен материјал. Исто така, служи како дополнителен пред-филтер што го продолжува животот на филтерот HEPA од затнувањето затоа што задржува поголеми честички како што се: човечка и животинска коса, прашина, честички од материјал, трошки и така натаму.
ЗЕЛЕНА. Текстилна обвивка за перење изработена од висококвалитетен материјал. Исто така, служи како дополнителен пред-филтер што го продолжува животот на филтерот HEPA од затнувањето затоа што задржува поголеми честички како што се: човечка и животинска коса, прашина, честички од материјал, трошки и така натаму.
ЖОЛТА. Текстилна обвивка за перење изработена од висококвалитетен материјал. Исто така, служи како дополнителен пред-филтер што го продолжува животот на филтерот HEPA од затнувањето затоа што задржува поголеми честички како што се: човечка и животинска коса, прашина, честички од материјал, трошки и така натаму.
СВЕТЛО СИНО. Текстилна обвивка за перење изработена од висококвалитетен материјал. Исто така, служи како дополнителен пред-филтер што го продолжува животот на филтерот HEPA од затнувањето затоа што задржува поголеми честички како што се: човечка и животинска коса, прашина, честички од материјал, трошки и така натаму.
ПОРТОКАЛОВА БОЈА. Текстилна обвивка за перење изработена од висококвалитетен материјал. Исто така, служи како дополнителен пред-филтер што го продолжува животот на филтерот HEPA од затнувањето затоа што задржува поголеми честички како што се: човечка и животинска коса, прашина, честички од материјал, трошки и така натаму.
ЦРВЕНО.Текстилна обвивка за перење изработена од висококвалитетен материјал. Исто така, служи како дополнителен пред-филтер што го продолжува животот на филтерот HEPA од затнувањето затоа што задржува поголеми честички како што се: човечка и животинска коса, прашина, честички од материјал, трошки и така натаму.
Видео
Корисно

Вируси и бактерии. Како?

Што можеме да сториме за да се заштитиме себеси и другите? Прочистувачите на воздухот IDEAL помагаат да се ограничи ши ...

До статијата