Прочистувaчи нa воздух

IDEAL AP140 PRO

1581 61Евро

Испратете барање

За просторија од 120 – 160 кв.м.

За мед. и индустриски простории

Далечински управувач

360° филтер HEPA

Може да елиминира до 99,99% од коронавирусот!

Се препорачува за страдаат од алергија

Против хемикалии и мириса

Против PM2.5 честички и NO2

До 50% помала потрошувачка на енергија

Ултра тивко работење

Ноќен режим

Тајмер за работа

WiFi конекција

Супериорни сензори за автоматски режим

Корисно

HEPA филтар, што е тоа?

Сите филтри за прочистување на воздухот, според меѓународната класификација, се поделени во три класи на ефикасност: груб прочи ...

До статијата

Опис
Лошиот квалитет на воздухот значи повисоко ниво на боледување и повисоки трошоци за одржување - сето тоа може да се избегне. Без разлика дали дома или на работното место: поминуваме многу време во затворени простории. Ние ретко обрнуваме многу внимание на воздухот што го вдишуваме во овие простории, иако тој всушност може да биде многу позагаден однадвор. Но, што е со вирусите, бактериите или спорите од мувла? Абразирани материјали од картонска амбалажа, гуми, сопирачки и земја, како и издувни гасови од возила за превоз на стока, акумулирана и виткана прашина за време на производството и одржувањето на работите ... воздухот во салите за производство, работилниците и магацините содржи бројни загадувачи кои се штетни и на лица и на машини. Можете да ги намалите трошоците за чистење и одржување и да ги заштитите вашите вработени со AP140 PRO. Сепак, нашите бели дробови не се филтри за загаден воздух. Работите од кои не можеме да се заштитиме од себе, да не прават слаби, да изгубиме концентрација или дури и да се разболиме.Со нашите прочистувачи на воздух со високи перформанси, слабиот квалитет на канцеларискиот воздух е нешто од минатото.
Одржувањето на воздухот во големи, често посетени места чисти е вистински предизвик. Сите компоненти на нашите прочистувачи на воздухот работат совршено. Технологијата за филтрирање, вентилаторите и технологијата на сензорите во IDEAL AP140 PRO се дизајнирани да обезбедат екстремно високи стапки на проток на воздух и максимална ефикасност на чистење, додека одржуваат низок шум и вибрации. Повеќеслојниот комбинациски филтер е специјално дизајниран за модели AP-PRO и обезбедува ефикасна заштита од загадувачи на воздухот во затворен простор благодарение на високоефикасниот филтерски медиум. Цврсто, високо квалитетно метално тело комбинира дискретно во секое опкружување - идеално за (отворени) канцеларии и конференциски сали во сите индустрии.
Петте филтерски слој во нашите интелигентни филтри доловуваат мали и големи честички, како и гасови и молекули. Тие исто така ја филтрираат таканаречената MPPS (најмногу навлеглива во големината на честичките). Овие се најтешките честички што треба да се отстранат помеѓу 0,1 и 0,3 мм во големина. Кружниот дизајн обезбедува оптимална употреба на површината на филтерот. Компактниот прочистувач на воздухот AP140 PRO комбинира јасен дизајн со ефикасно прочистување на воздухот, предизвикувајќи ниска емисија на бучава и мала потрошувачка на енергија. Микробен амбиентален воздух благодарение на IDEAL AP140 PRO. Прочистувачот на воздухот е претходно опремен со HEPA филтер и обезбедува ефикасна заштита од сите видови загадување на воздухот.
IDEAL AP140 PRO има логично структурирана контролна табла за лесно и интуитивно работење. Тој нуди неколку нивоа на прочистување: автоматски режим, турбо функција заедно со три рачни нивоа. LED статусот го покажува квалитетот на воздухот со код во три бои (зелена, жолта, црвена). Функцијата за тајмер е многу удобна затоа што ви овозможува да ги изберете предвремените почетнички и запирачки времиња (1, 2, 4 или 8 часа). Ако исто така ви треба „ноќен режим“, IDEAL AP140 PRO прави супер тивко трчање во позадина. Дополнителни функции како што се: заклучување на деца, филтер за статус или автоматско прилагодување на режимот може да се контролираат преку соодветната апликација за мобилен телефон IDEAL AIR PRO. AP80 PRO автоматски ве известува кога треба да го промените филтерот 360°.
Дизајнот на уредот обезбедува максимален проток на воздух и оптимална филтрација. Повеќеслоен филтер со 360°, ги филтрира загадувачите како што се абразивни материјали од картони, гуми, сопирачки и земја, како и издувни гасови од товарни возила, акумулирана и вртена прашина за време на производство и работи и оние за одржување ..., чад од цигари, издувни гасови (исто така NO2), хемиски пареи (Формалдехид, толуен, толуен) , n-butane, испарливи хемикалии ...) и мириси на воздухот во затворен простор. Апсорбира честички од кој било вид (PM10 - 100%; PM2,5 - 100%; MPPS0,3 - 100%). Просечниот филтер од 360° треба да се замени по 12 месеци, во зависност од интензитетот на употреба.
Прочистувачот на воздухот е сертифициран и препорача од ECARF (European Centre for Allergy Research Foundation). Ставете го прочистувачот на воздухот за да го исчистите воздухот на околината. Нашите производи ефикасно ја зголемуваат чистотата на воздухот. Со цел да се подобри квалитетот на воздухот во просториите, создавање на здрава и удобна околина за канцеларија и живот е многу ефикасно. Во принцип, прочистувач на воздухот што го прочистува PM2.5 од загадување се препорачува да се користи во случај на сериозно загадување на воздухот или загадување на затворен простор, што може да обезбеди добар ефект на чистење.
Krug & Priester ги произведува сите производи за чистење во високо-технолошка и еколошка фабрика. Имаме искуство и сеопфатна програма за истражување и развој. Нашите активности вклучуваат услуги за истражување, развој, инженеринг, инсталација, продажба и пост-продажба. Ние сме чист извор на квалитетни решенија за свеж воздух.

Технически параметри
 • Погоден за простории ¹ 120 – 160 м²
 • Брзина на воздуха(мин)¹ 13
 • 5 нивоа на брзина на вентилаторот 1/2/3, турбо и ноќен режим
 • Гаранција до 36 месеца¹
 • Ниво на бучава (dB) 25.2 – 60.3
 • Истекување на воздухот до 1500 м³/ч
 • Како работи целосно автоматски
 • Тип на филтер HEPA
 • Вкупна ефикасност на одделување и прочистување PM10 - 100%; PM2,5 - 100%%; MPPS0,3 - 100%
 • ISO сертификацијаISO 9001:2015/ISO 14001:2015/ISO 50001:2011
 • Здравствена и медицинска сертификацијаECARF
 • Препорачано за: за страдаат од алергија, вируси, чад од цигари, издувни гасови
 • Нормална функционалност на филтерот ок. 12 месеца
 • Сензор за испарливи хемикалиивграден
 • Сензор за честички вграден
 • Врска WiFi и безплатно приложение
 • Тајмер за програмирање за работа вграден
 • Куќиште одметал
 • Енергија / Hz / моќност 220-240 V / 50-60 Hz / 1~ / 7 – 180 вата
 • Димензии(В х Ш х Д) 725 x 562 x 633 мм
 • Нето тежина 51 кг.
 • ДодатоциДодаток од активен јаглен кон HEPA филтерот
 • Број на член 73200011
 • GS сертификат³ № DP 11732001

¹ Примерна височина от 2,6 м. ² Во услови на вистинско носење. Стандардната гаранција е 12 месеци, но може да се продолжи до 36 месеци за дополнително наплата. ³ ("Тестирана безбедност") или GS сертификат доброволно сертифицирање на марка за електрични уреди. Ова укажува на тоа дека опремата е во согласност со германските и, доколку има, европски барања за безбедност на вакви уреди. Главната разлика помеѓу ознаката ГС и ЦЕ е во тоа што усогласеноста со европските барања за безбедност на ГС се тестира и сертифицира од независно тело одобрено од страна на државата, додека означувањето ЦЕ е доброволна декларација од производителот дека производот е во согласност со европските стандарди. Тестирањето за СС сертификација е достапно од различни лаборатории, како што се DGUV, TÜV тест, NEMKO и IMQ итн Важно. Можни се промени во конструкцијата и цената без претходна најава.   * ПС. Ние се стремиме да ги задржиме описите, фотографиите и спецификациите целосно автентични. За жал, заради големиот број понудени предмети, неизбежно е и понекогаш се појавуваат неточности. Ве молиме, известете ни дали забележите. Ви благодариме.

Додатоци
Додаток од активен јаглен кон филтерот за прочистување на воздухот IDEAL AP140 PRO.
360 ° повеќеслоен филтер за прочистувач на воздухот IDEAL AP140 PRO.
Видео
Корисно

HEPA филтар, што е тоа?

Сите филтри за прочистување на воздухот, според меѓународната класификација, се поделени во три класи на ефикасност: груб прочи ...

До статијата