Ново

Хефтање

PROTEC ADR 32 ST2

Испратете барање

Не ги свитка аглите

Не ги гребе/размачка медиумите

Се брои физички и се дели

Брзина 3000 листови/минута

Брои од 40 до 800 g/m2

Ги наоѓа сите свиткани агли

Не ги заглавува каналите

Поставување без употреба на клуч

Корисно

Структурен делот на хартијата

ВИСТИНСКИОТ ИЗБОР НА ХАРТИЈА Обрните внимание на процесите кои следат печатење: - Густите обложувања предизвикуваат поте ...

До статијата

Опис
Машината за броење на листа Protec ADR 32 ST2 е дизајнирана за големи количини во секторот на комерцијалниот печат, но со специјален софтвер може да се користи и за броење на хартии од вредност и банкноти во секторот за собирање и банкарство. Линијата "Protec ADR 32 ST2" вклучува 3 модели: - "L" за броење од 40 до 300 GSM; - "H" за броење од 200 до 800 GSM; - „W“ брои од 40 до 800 g/m2. Врз основа на нашето 25 -годишно искуство во машините за броење на листови и на крајот на две години истражување и развој, го претставивме новото поглавје на броење со ADR 32, кое ги одржува главните предности на броење на нашиот двоен систем „Dual Syste“ што ги одржува главните предности на броење на нашиот систем со палета со двојни аспирации без деформација на аглите, или гребење и прикажување на најширокиот опсег на броење на пазарот. ADR 32 може да брои листа од 40 до 800 гр./м2 и да вметне разделен делител со брзина до 3.000 листови во минута благодарение на револуционерното механичко јадро и најновата генерација на електронски оптички влакна.
Машината е програмирана со графички панел на допир со висока резолуција со широчина од 16,8 см Овозможува комуникација со различни надворешни мрежи преку наменски порти. Софтверот за погон е целосно редизајниран и интегриран со дополнителни функции за забрзување на производните циклуси. Достапен е широк избор на додатоци за сите барања. За доплата, можете да нарачате: безбеден режим со двоен систем за истовремено броење; слот за мемориска картичка, Ethernet конекција и USB порта, како и софтвер и хардвер за извоз на податоци. Преку контролната табла можете да ги зачувате 8-те најчесто користени процеси.
На почетокот на 90-тите, B.MATIC, развивајќи машини за поставување разделувачи, одлучи да го прошири своето портфолио со машини за броење листови. Наместо да се зафати да го копира постоечкиот процес копиран од американски и јапонски компании, тој отиде против житото и го измисли првиот бројач на листови. Благодарение на технологијата „Dual System“, тој може да брои и комбинира снопови листови - не само тенки, туку и дебели, без да ги деформира аглите или да ги поместува од палетата. Последователните постепени подобрувања ја доведоа нашата опрема до сигурност и стабилност карактеристични за машините во техничка зрелост... Затоа, оние кои работат со нашите машни се смешкаат.
ADR 32 АДР 32 - глава за пребројување со брзина од 3000 листови/мин Врз основа на нашето 25-годишно искуство во истражување и производство на машини за броење на листови за хартија и на крајот на две години истражување и развој, го направивме новото поглавје за броење на хартија со технологија ADR 32 што ги поддржува клучните придобивки од нашиот "DUAL SYSTEM" за броење со палета со хартија и без деформација на аглите на медиумите, како и без гребење/нечистотија. Сето ова, во комбинација со најширокиот опсег на броење на пазарот. ADR 32 може да брои листови од 40 до 800 g/m2 и да вметне разделен делител со брзина до 3000 лисја во минута, благодарение на револуционерното механичко јадро и последната генерација на електронски оптички влакна. Оваа технологија е дизајнирана и имплементирана за да ги исполни тешките стандарди за броење листови со валута и/или хартии од вредност, но е исто така идеална за апликации за комерцијални печати, конверзија и пакување.
Системот за заштеда на лента (Tape Saving System) ADR 32 користи црвени сепараторни плочи долги 6 cm, но јасно видливи, наместо бели или зелени плочи долги 15 cm што ги користат другите конкурентни системи, кои затоа работат двојно побрзо. Ова уште еднаш ја одразува филозофијата на компанијата дека малите подобрувања исто така значат многу.
СПОРЕДБА СО СИСТЕМАТА PIN § BLADE. • Нашиот ADR 32 не го извртува аголот на листот. Со своето движење на врвот на рамнината на ножевите со двојно вшмукување, многу слично на прирачниот гест за броење пари, го реши проблемот со системот PIN § BLADE, кој ги свитка рабовите на лисјата заради иглата (PIN), што, како а сателит, ротира околу сечилото (Blade). • Не ги размачкајте лисјата. ADR 32 значително го намали проблемот со пренесувањето на мастилото на горниот и долниот дел на листот предизвикан од иглата што ротира околу сечилото како сателит. • Брзи поставки. Можете да го промените бројот на плочи за неколку секунди без да развивате завртки и без да користите клучеви и други клучеви. • Не ја притиска хартијата. Благодарение на моторизираното моторизирано ниво на ADR 32 , бројот со кој управува моторизиран систем е деликатно позициониран на лисјата без да ги оштети од почетокот до крајот на садот. Напротив, системот Pin and Blade го поддржува оџакот со притисок врз ножот за вшмукување и затоа тежината се зголемува според висината на купот.
СПОРЕДБА СО СИСТЕМАТА PIN § BLADE. • Брзо, до 3000 листови во минута, па дури и со Tab-Inserter, намалувањето на брзината е занемарливо. • Флексибилен. Системот ADR 32 има широк спектар на дебелина на медиумите и е единствената машина што може да брои до 800 g/m2 и затоа има пумпа од 16 m2/h*. Системот PIN § BLADE, од друга страна, достигнува максимум од картонот што брои до 255 g/m2 и дискот до 500 g/m2. • Системот за заштеда на ленти ADR 32 користи долги 6 см, но јасно видливи црвени плочи, наместо 15 см долги бели или зелени плочи што ги користат други конкурентни системи, кои затоа завршуваат двојно побрзо. • Во нашата земја каналите не се затнуваат затоа што цевките за вшмукување имаат двојно одделение во однос на конкурентските системи, за што е потребно помалку одржување. • Ги наоѓа сите свиткани агли. ADR 32 ги открива сите свиткани и оштетени агли, за разлика од некои дискови, кои брои од работ на листот.
Споредба со системот на дискот за броење. • АДР 32 не ги гребе медиумите. Благодарение на непречено движење на сечилата со двојно вшмукување, многу слично на гестот на рацете кога броивме пари, го решивме проблемот на дискот, што, напротив, на тоа триеше, со што се трие површината на чаршавите. Ова движење може да предизвика гребнатини, особено во присуство на свеж печатење или на пластични чаршафи. • Не е неопходно да се чисти често. Системот за чистење на мастило ADR 32 не акумулира мастило на главите за броење, така што проблемот го решава системот на дискот каде, како што главата се лизга на чаршафите, го присилува персоналот за одржување често да го расклопува за да го исчисти и отстрани акумулираниот мастило. • Откривање на свиткани агли. Во индустријата за хартии од вредност, нашиот систем ADR 32 открива какви било свиткани и оштетени агли, за разлика од некои системи на дискот што е бројот на работ. • Флексибилен. Системот ADR 32 има широк спектар на дебелина на медиумите и е единствената машина што може да брои до 800 g/m2 и затоа има пумпа од 16 m2/h*. Системот за игла и сечилото, од друга страна, достигнува максимум од картонот што брои до 255 g/m2 и дискот до 500 g/m2. • Брзина. ADR 32 брои до 3000 листови во минута, што е поврзано со намалување на почетниот период за почетна работа, не се плашат од споредба со системот на дискот. Теоретски, дискот е побрз во броењето, но споредувајќи ги циклусите на броење, реалните перформанси се скоро идентични.
Споредба со системот на дискот за броење. • Брзи поставки. Со ADR 32, можете да ја замените плочката за броење неколку секунди без да ги развивате завртките и без да користите клучеви и други прекинувачи. Во методот на список на дискот, неопходно е да се користат алатки што водат пософистицирани операции за поставување и со подолги времиња на престој. Покрај тоа, овие интервенции не можат да ги спроведат недопрените оператори. • Намалување на случајни ризици. ADR 32 избегнува случајни ризици за време на обичното одржување. Ако плочката за броење е паднато, може да се земе и да се собере додека не се спушти дискот, таа скоро мора да се замени, а не ефтино. • Не ја притиска хартијата. Со моторизираното ниво на ADR 32, главата за броење управувана од комплексот моторизиран систем е деликатно позиционирана на чаршавите без да ги оштети од почеток до крај, за разлика од другите системи за броење кои почиваат на крајот на листот и на овој начин ја зголемуваат својата тежина. • Во нашата земја, каналите не се заглавуваат затоа што цевките за вшмукување имаат двоен дел во однос на конкурентските системи, што бара помалку одржување. • Ги открива сите свиткани агли. ADR 32 ги открива сите свиткани и оштетени агли, за разлика од некои дискови, кои брои од работ на листот.
B.MATIC е производител целосно специјализиран и фокусиран на опрема за броење листови и фидери за триење на хартија. За време на нашето долгогодишно искуство, наидовме на широк спектар на ситуации и барања во оваа област. Покрај тоа, благодарение на ова акумулирано искуство, нашата услуга по продажбата достигна висок степен на ефикасност. Услугата по продажбата е структурирана на неколку различни нивоа: 1. Прво, дизајнираме и реализираме машини со минимални барања за одржување и ги проучуваме нивните детали, исто така, со цел да го зголемиме животниот век на опремата и да го намалиме времето на застој. 2. Ние ја дизајнираме и имплементираме опремата, имајќи ја предвид практичноста на пристапот за проверка и поправка. 3. Локална услуга обезбедена од нашите меѓународни партнери обучени во работилницата B.MATIC. 4. Директно од нашата услуга, далечинска помош преку модерни комуникациски системи - не само е-пошта и телефон, туку и видео комуникации - и брзо одложување на одговорот. 5. По договор, периодични посети за прелиминарно одржување. 6. Директна интервенција на инженерите на производителот. 7. Проверка и поправка на опремата во нашата работилница.

Технически параметри
 • Модел машина  за броење медиуми со различна густина
 • Макс. брзина на броење1 до 3000 листови/минута
 • Работниот опсег на дебелина во гр./м2 1  тип L 40 - 300 | тип H 200 - 800 | тип W 40 - 800μM
 • Големина на поставката  70 x 70 см (стандардно, но може да биде 70 x 100 см)
 • Макс.висина на хартија од тестовие 20 см
 • Минимален формат на броење2  A6 (105 x 148 мм) или 95 x 60 мм
 • Мин. број на хартия за вметнување на делител  5-10 (на 500 листови 80 гр./м2)
 • Технологија на броење со оптичко влакно
 • Позиционирање на главата за броење  преку оптичкото влакно
 • Прецизно броене на деформираните агли1 можно преку „системот за стабилизација“
 • Контрола преку екранот од 16,8 см чувствителни на допир
 • Програмиране функција за складирање на програми за броење (8 нивоа)
 • Работна висина 880 мм (+/- 20)
 • Дијагноза и одржување дневно на сензори за машина
 • Тековна / Фреквенција / Моќност 230VAC mono, 50/60Hz, 5A
 • Димензии на машината (ШxДxВ) 90 × 75 × 154 см.
 • Нето тежина 250 кг.
 • Дополнителни опции работна површина со големина 100x70 см; Ethernet врска и USB порта; безбедносен режим со двоен систем на истовремено броење; извоз на информации за обработка и анализа; Приклучоци што брои мали формати.

Ние, исто така, резервираме да ги ажурираме без најава понатаму во процес на развој. Сликите и дијаграмите се чисто за илустративни цели. Детални информации за машината може да се најдат во упатството на корисникот за работа и сервисирање на машината. Можна промена на цените и техничките параметри без најава.
1 Тоа зависи од видот на медиумите. Техничките податоци се предмет на околности како типот на медиумите, квалитет, тежина, презентација и зависност од бројот на листите во бројот на пакетот.
2 A5 без прилог, за A6 или помалку од 95x60 мм ви треба приклучок.

Забелешка. Ние се стремиме да обезбедиме описот, фотографиите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на понудени артикли, неизбежно е повремено да се појавуваат неточности, особено кога информациите се преведуваат од/на повеќе јазици. Ве молиме известете ни ако забележите нещо. Ви благодараме.

Додатоци
Табела 70 x 100 (cм) со или без воздух. Може да носи тежина до 200 килограми!
Видео
Брошури и рекламни материјали
Корисно

Структурен делот на хартијата

ВИСТИНСКИОТ ИЗБОР НА ХАРТИЈА Обрните внимание на процесите кои следат печатење: - Густите обложувања предизвикуваат поте ...

До статијата