Ново

Канцелариски

IDEAL 2604-7

Испратете барање

Ниво на тајност P - 7

Доживотна гаранција

За канцеларии, мали организации

100% направено во Германија!

Паметно управување

Тело направено од дрво на тркала

Корисно

Како да подмачкувате шредери?

Како да подмачкувате шредери? Правилно одржување шредери се бара од сите производители на шредери, за да се задржи нивното ...

До статијата

Опис
Серија поништувaчи нa хaртијa IDEAL 2604 имат електронски контролен панел за капацитет. Вградениот транспарентен заштитен капак на отворот при апсорбирање на доставените материјали за уништување е поврзано со контролната табла. На овој начин, се постигнува поголема безбедност затоа што во случај на метеж на отворот со хартија, пополнување на фиоката со исечоци или други пречки - автоматски ја работи заштитата и уништувачот се исклучува. Тој престанува да работи кога ја отвора вратата на кабинетот. Како и секоја од нашите квалитетни производи, постои двојна заштита од прегревање во комбинација со функцијата за заштеда на енергија. Шредерот автоматски се исклучува целосно ако 15 минути не работеше
Квалитет во секој детал!. Сите компоненти на нашите уништувачи, од уникатните стилски дрвени ормани со високо квалитетни фитинзи, до електронската контрола направена во нашата фабрика, се карактеризираат со одличен квалитет и внимателна употреба на материјални ресурси.
Сечење шахти со гаранција за живот! Производството на висококвалитетни уништувачи с долг животен циклус отсекогаш било прогласена цел на компанијата Krug&Priester GmbH. Нашите висококвалитетни шахти за сечење изработени од посебен зацврстен челик, ова се компонентите што се предмет на најголем товар, пополнете нè со толку голема самодоверба што воведовме доживотна гаранција против фрактура (Забелешка: освен модели со микро и супер микро сечење ). Оваа доживотна гаранција се заснова на искуството што го стекнавме со децении, како и заради првата класа материјали што ги користиме и заради инженерските активности во длабочина за подобрување на нашите производи.
Добиениот отпад се собира во голем сад што има 100 литри и лесно се отстранува благодарение на подвижниот механизам на ролери. Ако садот е полн, добивате индикација за светло и уништувачот престанува да работи соодветно. Нашите инженери вложија максимални напори да го направат овој уништувач да работи долго и без проблеми, така да имате гаранција за доживотно траење на сечење шахти.
Патентиран безбедносен капак.ИДЕАЛ уништувачи се особено лесни и безбедни за употреба. Можеме да го дефинираме патентираниот SPS (систем за безбедност и заштита) во овој поглед како камен -темелник. Се состои од електронски контролиран безбедносен капак кој обезбедува механичка и електронска заштита за кревање на капакот. На овој начин, нешто различно од хартијата нема шанси да падне помеѓу шахтите за сечење. Во комбинација со електронската заштита на вратата со магнетски клуч, автоматска позадина и исклучување на напојувањето, автоматско сопирање, ако корпата за клипинг е полна и двојната заштита на моторот од прегревање, ве прави секогаш безбедни.
Копче „EASY_SWITCH“. Оваа таква софистицирана технологија е навистина лесна за употреба и е прикажана преку интелигентниот оперативен елемент Easy_switch, кој е дизајниран специјално за нашите уништувачи. Со овој јасно прикажан мултифункционален клуч, имате сè под совршена контрола. Целото копче е со задно осветлување и го покажува тековниот работен статус со помош на лесно препознатливи кодови во боја. Покрај тоа, лесно разбирливи осветлени симболи даваат јасни упатства за работа, така што секогаш знаете што точно треба да направите.
Со својот „Произведен во Балинген“, ИДЕАЛ брендот е посветен на создавање оптимална рамнотежа на животната средина на секој начин. Со новата карактеристика за заштеда на енергија, потрошувачката на нула енергија е особено еколошка и е стандард со кој било модел на деловен шреддер. По 30 минути во режим на подготвеност, оваа одлика автоматски се активира и обезбедува целосно исклучување на шредера. Да, така е - потрошена енергија 0 (нула).

Технически параметри
 • Категорја за канцеларија, одделение, работна група
 • Гаранцја¹ до 12 месеца
 • Ниво на безбедност (ISO 21964) Р - 7
 • Метод на сечење ултра-фино
 • Може да мелеат покрај хартия² само хартия
 • Ширина на отвора за мелење 260 мм
 • Големина на исечоците  0,8х5 мм
 • Макс. брой  (70гр/м²)³ 5-7 лисја
 • Макс. брой (80гр/м²)³ 4-6 лисја
 • Брзина на работа 0,09 м/с
 • Волуменот на кабинета 125 литри
 • Корпата за исечоци собира 100 литри
 • Ниво на бучава (без работа)4 52 LpA (dB)
 • Захранване/ Hz / моќ  230 V / 50 Hz / 1~ / 640 Вата
 • Димензии (Ш х Д х В) 926 x 495 x 470 мм
 • Нето тежина 48 кг.
 • Артикулен брой 26047111
 • GS сертификат5 № 11260401
 • UL сертификат5№10260401

¹ На вратилата за сечене. ² Според новиот стандард за безбедност ISO 21964. ³ Бројот е примерен и може да варира од печатењето на листот и густината на хартијата. 4 Нивото на бучава на работното место е помалку од максималното дозволено ниво <70 dB (a) според стандарта ISO 7779. 5 "Geprüfte Sicherheit" ("Тестирана безбедност") или GS сертификат сертификатот е доброволно сертификација на марка за електрична енергија. Ова покажува дека опремата се среќава со германски јазик и, доколку има такви европски, безбедносни барања за вакви уреди.
Главната разлика помеѓу означувањето на GS и CE е во тоа што усогласеноста со европските барања за безбедност на GS е тестирана и заверена од државно независно тело, додека CE е доброволна декларација на производителот дека стоката ги исполнува европските стандарди. Тестирањето на сертификати за GS е достапно од разни лаборатории, како што се тестот DGUV, TüV, Nemko и IMQ и многу повеќе.
Внимание. Можни се промени во градежништвото и цената на производот без најава.

PS. Ние се стремиме кон описот, фотографиите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на понудени предмети, неизбежно е понекогаш да се појават неточности. Ве молиме, известете ни дали забележувате еден.. Благодарим.

Видео
Препорачани репроматериjал
Корисно

Како да подмачкувате шредери?

Како да подмачкувате шредери? Правилно одржување шредери се бара од сите производители на шредери, за да се задржи нивното ...

До статијата