Канцелариски

IDEAL 3105-7

Испратете барање

Ниво на тајност P - 7

Автоматско подмачкување

Доживотна гаранција

За канцеларии, мали организации

Прифаќа хартија, кредитни картички, штипки, CD-DVD, дискети

100% направено во Германија!

Паметно управување

Тело направено од дрво на тркала

Корисно

Како да подмачкувате шредери?

Како да подмачкувате шредери? Правилно одржување шредери се бара од сите производители на шредери, за да се задржи нивното ...

До статијата

Опис
Серијата шредери - IDEAL 3105 има електронски панел за управување со капацитетот. Освен хартија, машината може да меле и компактни дискови ЦД/ДВД, штипки, спојувач, дискети.Можете да ставате хартија до А3 (долга страна) или бескрајни компјутерски отпечатоци. Машината може да работи цел ден без запирање. Вградениот проѕирен заштитен капак на отворот при прием на материјалите за напојување за уништување е поврзан со контролната табла. На овој начин се постигнува поголема безбедност, бидејќи во случај на заглавување на отворот со хартија, полнење на фиоката со исечоци или друга пречка - заштитата автоматски се активира и се исклучува шредерот. Доживотна гаранција на вратила за сечење!* Целосно направен во фабриката на IDEAL во Германија.
Со својот „Произведен во Балинген“, ИДЕАЛ брендот е посветен на создавање оптимална рамнотежа на животната средина на секој начин. Со новата карактеристика за заштеда на енергија, потрошувачката на нула енергија е особено еколошка и е стандард со кој било модел на деловен шреддер. По 30 минути во режим на подготвеност, оваа одлика автоматски се активира и обезбедува целосно исклучување на шредера. Да, така е - потрошена енергија 0 (нула).
Копче „EASY_SWITCH“. Оваа таква софистицирана технологија е навистина лесна за употреба и е прикажана преку интелигентниот оперативен елемент Easy_switch, кој е дизајниран специјално за нашите уништувачи. Со овој јасно прикажан мултифункционален клуч, имате сè под совршена контрола. Целото копче е со задно осветлување и го покажува тековниот работен статус со помош на лесно препознатливи кодови во боја. Покрај тоа, лесно разбирливи осветлени симболи даваат јасни упатства за работа, така што секогаш знаете што точно треба да направите.
Сечење шахти со гаранција за живот! Производството на висококвалитетни уништувачи с долг животен циклус отсекогаш било прогласена цел на компанијата Krug&Priester GmbH. Нашите висококвалитетни шахти за сечење изработени од посебен зацврстен челик, ова се компонентите што се предмет на најголем товар, пополнете нè со толку голема самодоверба што воведовме доживотна гаранција против фрактура (Забелешка: освен модели со микро и супер микро сечење ). Оваа доживотна гаранција се заснова на искуството што го стекнавме со децении, како и заради првата класа материјали што ги користиме и заради инженерските активности во длабочина за подобрување на нашите производи.
Каросеријата е изработена од вистинско дрво, со прекрасен дизајн и квалитетна изработка. IDEAL 3105 престанува да работи кога ќе се отвори вратата на кабинетот. Како и сите наши квалитетни производи, има и двојна заштита од прегревање во комбинација со функцијата за заштеда на енергија. Современата контролна табла ви овозможува лесно и удобно да го стартувате / стопирате / превртувате механизмот за сечење. Уништувачот автоматски целосно се исклучува ако не бил ракуван 15 минути.
Патентиран безбедносен капак.ИДЕАЛ уништувачи се особено лесни и безбедни за употреба. Можеме да го дефинираме патентираниот SPS (систем за безбедност и заштита) во овој поглед како камен -темелник. Се состои од електронски контролиран безбедносен капак кој обезбедува механичка и електронска заштита за кревање на капакот. На овој начин, нешто различно од хартијата нема шанси да падне помеѓу шахтите за сечење. Во комбинација со електронската заштита на вратата со магнетски клуч, автоматска позадина и исклучување на напојувањето, автоматско сопирање, ако корпата за клипинг е полна и двојната заштита на моторот од прегревање, ве прави секогаш безбедни.
Добиениот отпад се собира во голем сад што има 100 литри и лесно се отстранува благодарение на подвижниот механизам на ролери. Ако садот е полн, добивате индикација за светло и уништувачот престанува да работи соодветно. Нашите инженери вложија максимални напори да го направат овој уништувач да работи долго и без проблеми, така да имате гаранција за доживотно траење на сечење шахти. Самата корпа е направена од специјална пластика која не ги наелектризира остатоците и тие целосно паѓаат кога ќе се истурат за рециклирање. Неговите ѕидови се доволно дебели за да имаат речиси ист работен век како и вратилата за сечење. Нашата цел е да му обезбедиме на корисникот долговечност и да заштедиме идни последователни трошоци за замена на делови/елементи.
Квалитетот не паѓа од небо! Доаѓа од Krug & Priester - семејната компанија производител и носител на брендовите IDEAL и EBA. Кога станува збор за квалитетот на нашите производи, ништо не оставаме на случајноста. Имаме политика на одржливост преку традиција и верување. За повеќе од 70 години - и за многу години што доаѓаат. Сите наши производи се дизајнирани во Германија. Сите наши производи се направени во Германија откако Вилхелм Круг и Лудвиг Пристер ја основаа компанијата на 1 јули 1951 година. До денес, ние во Krug & Priester ги развиваме и произведуваме нашите производи исклучиво во нашето седиште во Балинген во подножјето на Swabian Алпи - со речиси 90% вертикален опсег на производство. Производите на Krug & Priester се особено лесни и удобни за користење, оставајќи ви повеќе време да се фокусирате на клучните работи од вашиот бизнис, бидејќи нудиме постојан квалитет и издржливост во работите што ги произведуваме!
Сите производи IDEAL се дело на тим од професионалци, без разлика на нивната позиција во фабриката. Специјалисти од 4-та генерација на нашите први работници веќе работат со нас! Овој континуитет во познавање и зачувување на традициите на квалитетно производство е она што не издвојува од нашите конкуренти. ВАЖНО!. Актуелниот ISO 21964 стандард за безбедност на уништувачот е одобрен врз основа на класификацијата на производи IDEAL .

Технически параметри
 • Категорја за канцеларија, одделение, работна група
 • Гаранцја¹ доживот
 • Ниво на безбедност (ISO 21964) Р - 7
 • Автоматско подмачкување стандартно за модела
 • Метод на сечење super micro
 • Може да мелеат покрај хартия² кламери, пластика, дискови, дискети
 • Ширина на отвора за мелење 310 мм
 • Големина на исечоците  0.8x5 мм
 • Макс. брой  (70гр/м²)³ 12-13 лисја
 • Макс. брой (80гр/м²)³ 11-12 лисја
 • Брзина на работа 0.15 м/с
 • Волуменот на кабинета 180 литри
 • Корпата за исечоци собира 140 литри
 • Ниво на бучава (без работа)4 54 LpA (dB)
 • Захранване/ Hz / моќ  230 V / 50 Hz / 1~ / 1600 Вата
 • Димензии (Ш х Д х В) 548 x 590 x 1200  мм
 • Нето тежина 102 кг.
 • Артикулен брой 31057111
 • GS сертификат5 № 10400501
 • UL сертификат5

¹ На вратилата за сечене. ² Според новиот стандард за безбедност ISO 21964. ³ Бројот е примерен и може да варира од печатењето на листот и густината на хартијата. 4 Нивото на бучава на работното место е помалку од максималното дозволено ниво <70 dB (a) според стандарта ISO 7779. 5 "Geprüfte Sicherheit" ("Тестирана безбедност") или GS сертификат сертификатот е доброволно сертификација на марка за електрична енергија. Ова покажува дека опремата се среќава со германски јазик и, доколку има такви европски, безбедносни барања за вакви уреди.
Главната разлика помеѓу означувањето на GS и CE е во тоа што усогласеноста со европските барања за безбедност на GS е тестирана и заверена од државно независно тело, додека CE е доброволна декларација на производителот дека стоката ги исполнува европските стандарди. Тестирањето на сертификати за GS е достапно од разни лаборатории, како што се тестот DGUV, TüV, Nemko и IMQ и многу повеќе.
Внимание. Можни се промени во градежништвото и цената на производот без најава.

PS. Ние се стремиме кон описот, фотографиите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на понудени предмети, неизбежно е понекогаш да се појават неточности. Ве молиме, известете ни дали забележувате еден.. Благодарим.

Додатоци
На пазарот се продаваат различни видови масла за поништувaчи нa хaртијa. Сепак, специјалното масло за шредери е формулирано така што го премачкува механизмот за сечење со тенок слој и на тој начин спречува хартијата да се „лепи“ на сечилата, гарантирајќи беспрекорна работа и зголемување на животниот век на машината. Може да се користат и други масла за подмачкување за општа употреба (со некои забелешки, бидејќи не се сите за овој тип механизми). Веројатно ќе можете да најдете замена со експериментирање на шредерот, но мора да бидете искрени со себе, цената на нашето масло е доволно добра за да ве спаси од главоболката и трошоците за можна услуга. Приближно (со предупредување дека тоа зависи од капацитетот и обемот на мелење хартија) 1 литар масло и со многу често подмачкување, доволно е околу 1-2 години.
Специјално масло за подмачкување за шредери 1000 ml за IDEAL 2445 + масло, 2604 + масло, 3104 + масло, 4002 + масло, 3105, 4005, 4108, 5009, 0201 OMD. Достапно во шишиња од 1000 ml или туби од 5000 ml. Понудените производи се произведени во Германија и ги исполнуваат прифатените стандарди за доверливост и безбедност во однос на заштитата на животната средина.
Видео
Препорачани репроматериjал
Корисно

Како да подмачкувате шредери?

Како да подмачкувате шредери? Правилно одржување шредери се бара од сите производители на шредери, за да се задржи нивното ...

До статијата