Ново

Перфорација

Morgana ColorCut SC7000

Испратете барање

100% автоматско напојување, сечење и биговање

Дигитално сечење на сите облици

Погоден за медиуми ≤450 микрони

До 2500 грама сила (или 25 N)

Брзина до 1060 мм/сек.

Точност на положбата на сечење +/- 100 микрони

Брзина до 1060 мм/сек.

Макс. големина на хартија: 340 x 710 мм

Мин. големина на хартија: 180 x 279 мм

Контролен екран од 17,8 см

Поставете до 1000 листови хартија*

Напреден систем за читање QR код

ColorCut Pro го вклучи софтверот Production Studio

Регистрацијата на SmartMark обезбедува неверојатна точност

Точност на сечење: +/- 0,1 мм

8-та генерација на Vision3 CCD камерата чита и веднаш повлекува датотеки во лет

Системот за двојна храна „Grip and Drive“

Сечење само 5 мм. растојание од работ на листот

Корисно

Структурен делот на хартијата

ВИСТИНСКИОТ ИЗБОР НА ХАРТИЈА Обрните внимание на процесите кои следат печатење: - Густите обложувања предизвикуваат поте ...

До статијата

Опис
Ергономски, компактен и мобилен. Фиоката за собирање што заштедува простор се лизга надвор кога не се користи, а маневрирачкиот држач гарантира дека лесно се вклопува во секоја средина.
Наменет е за компании со зафатени одделенија за печатење и предпечатење, за сите кои бараат прифатлива уред со голем капацитет за целосно производство на сечење без надзор. Практичната интеграција на ColorCut Pro - Plugin (за компјутер и MAC) испраќа проекти/рецепти дизајнирани во Adobe® Illustrator® или CorelDraw® директно до секачот ColorCut без потреба да се конвертираат во различен формат. Потребно е само: PC - Adobe® Illustrator® CS1 - CS6, CC, CC2014 - CC2021 или CorelDraw® X4 - X8, 2017 - 2021. Минималните системски барања за компјутер се како што следува: 64-битна, 4 GB RAM (препорачливо 8 GB). мин. Резолуција на екранот: 960 × 830. Morgana ColorCut SC6500 комбинира екстремно сигурно хранење со систем за брзо враќање на работните места и беспрекорно брзо сечење и туткање. Оваа компактна самостојна единица е практично подвижна и лесно ќе се позиционира во која било печатница.
Двојна моќ на алатката - дигитална точност. Дигиталната глава за сечење може да примени до 2500 грама сила (или 2,5 N) поединечно на алатките за сечење и биговање. 8-та генерација Vision3 CCD камера ги чита и веднаш ги враќа исечените датотеки за секој поединечен лист во лет. Нивните дејства се контролираат преку вклучениот софтвер ColorCut Pro. Како и целото семејство Morgana ColorCut, SC7000 може да се постави да ја применува точната количина на притисок и брзина, заедно со целосна контрола врз сечењето, биговањето и линиската перфорација на векторските уметнички дела. Конечно, пред да го преместите листот во секачот, вакуумскиот ремен за напојување накратко се „турка“ на задниот дел за хартија, создавајќи природна кривина што помага да се обезбеди беспрекорно рамномерно напојување на дури и тешките медиуми.
Студио за производство: Главната апликација за производство и работа со нож. Production Studio е главниот оперативен софтвер Лесниот за употреба интерфејс му овозможува на операторот да ги позиционира листовите за сечење и да кликнете START во софтверот. QR-кодот отпечатен на листот со работни задачи му овозможува на ColorCut Pro Production Studio автоматски и веднаш да ја врати точната датотека за сечење, а потоа да започне со сечење на вашите работни места. Може да се користат и броеви на рецепти, што му овозможува на операторот да вчитува и испраќа задачи директно до плотерот без потреба од дополнителен софтвер. Менаџер на библиотека со рецепти - Напредно управување со задачи со доделени дејства и приспособлива Корисничка лиценца дозволува 2 дополнителни кориснички локации да работат со неа.
Morgana ColorCut SC7000 има контролна табла со екран на допир од 17,8 см што може да се ротира за да одговара на саканиот агол на работа на операторот. Новиот режим HELD овозможува „безжична“ работа. Ова значи дека задачите кои се повторуваат со голем волумен може лесно да се завршат без потреба од поврзување со компјутер. Машината може да работи и без кабелот за напојување да биде приклучен во некој од приклучоците во собата*
Системот за двојно напојување „Grip and Drive“ ги држи медиумот за време на сечењето од двете страни на главата за сечење, овозможувајќи му да се сече поблиску до рабовите на медиумот. Револуционерната лента за сечење обезбедува оптимална површина и за сечење, за биговање и за сечење. Автоматскиот фидер со висок капацитет работи заедно со раздвојување на воздушните листови и функцијата за автоматско движење за совршено да го прикаже секој лист под ножот - секој пат.
Изработувач на шаблони: им овозможува на дизајнерите да креираат едноставни кутии и обликувани елементи. Создава шаблони за голем број едноставни картони и обликувани предмети, во ваши сопствени димензии, за само секунди. Интуитивната програма овозможува широк опсег на опции за прилагодување на димензиите X, Y, Z, клапи, штипкање, набори и перфорации итн. Шаблони потоа може да се извезат во Adobe Illustrator или CorelDRAW за непосредна употреба.
Morgana ColorCut SC7000 е дизајниран да обезбеди работа без надзор, со посебно внимание посветено на системот за напојување за да обезбеди врвни перформанси за картон, винилни етикети или дури и „лепливи“ ламинирани листови.
Лесно за користење автоматско пребарување на задачи. Кога креирате рецепт, ColorCut Pro применува автоматски доделен (уредувачки) QR-код на секој дизајн, додека автоматски ја зачувува исечената датотека во библиотеката со задачи на ColorCut Pro. Задачите со QR кодот може да се исечат подоцна од кој било оператор - нема потреба да барате која датотека да се намали и не се потребни посебни вештини за компјутерска апликација. Morgana ColorCut SC6500 го проверува QR-кодот на секој лист, ја враќа поврзаната исечена датотека и продолжува да сече и тутка по потреба - дури и ако листот е претставен на 180°, намалувајќи ги грешките на операторот wyzmovnite.
Автоматскиот фидер Morgana ColorCut SC7000 прифаќа до 1000 листови, кои автоматски се креваат и спуштаат по потреба. За да се спречи виткање на листовите (како резултат на постојан проток на воздух од страните), Morgana SC7000 користи автоматско воздушно крило кое пука со воздушен млаз веднаш на предниот дел од оџакот исто како што напредниот ремен за довод на вакуум се спушта за да го собере горниот дел од оџакот. лисја. За дополнително да се обезбеди сигурно хранење, вакуумскиот ремен за напојување ги крева медиумот што ги носи сите листови кои не се претходно одвоени со воздушното сечило покрај пар вешти прсти за одвојување кои ги поместуваат. Конечно, пред да го преместите листот во секачот, вакуумскиот ремен за напојување накратко се „турка“ на задниот дел за хартија, создавајќи природна кривина што помага да се обезбеди беспрекорно рамномерно напојување на дури и тешките медиуми.
Morgana ColorCut SC7000 го надополнува нашиот SC6500 со тоа што може да се справи со многу погусти (дебели) медиуми. Има сигурно снабдување со систем за инстант извлекување на медиум, беспрекорно туткање и сечење со голема брзина. Понуден од LANGRI - SC7000 е компактна дигитална машина за сечење и туткање со две алатки која исто така може да сече хартија и картон со дебелина до 450 микрони или етикети во каква било форма без никакви трошоци за поставување. Со својот уникатен и доверлив вакумски држач за лента, SC7000 може да се остави да се сече без надзор додека системот за регистрација на камерата автоматски ги враќа исечените датотеки со читање на QR-кодовите на секој поединечен лист. Машината може да работи дури и без кабелот за напојување да биде приклучен во некој од приклучоците во собата* (видете во делот Параметри -> подвлечени белешки).
Клучни карактеристики: Дигитално сечење од која било форма на медиум со дебелина до 350 микрони или сечење листови (на пр. за етикети) со брзина до 1060 mm/s; Дигиталниот процес значи дека нема поскапи матрици за удирање + време на чекање за нивно производство; Автоматски фидер кој држи до 1000 листови. До 340 x 710 мм и други сопствени големини - со функција за самоцентрирање и одвојување со дување на медиум; Послужавник за хартија што може да се расте; Интегрирана област за складирање/собирање медиуми; ColorCut Pro - вклучен софтвер на компанијата Production Studio; Библиотеката со рецепти ги повлекува поврзаните датотеки со клипинг - дури и за сесии од мешани пакети со работни места или листови за вртење; Регистрацијата на SmartMark обезбедува неверојатна прецизност - овозможена преку вклучениот софтвер ColorCut Pro. Појаснување: QR-кодовите и SmartMarks се генерираат како дел од вклучениот софтверски додаток ColorCut Pro, кој се интегрира со векторски уметнички дела создадени во Adobe® Illustrator® и CorelDRAW®
Целосно автономно работење - дури и ако е со куп измешани нарачки. Машината Morgana ColorCut SC7000 зема мешан куп нарачки/работа, сечејќи една по друга во беспрекорен и континуиран тек. Системот за двојно напојување „Grip and Drive“ ги држи медиумот за време на сечењето од двете страни на главата за сечење, овозможувајќи му да се сече поблиску до рабовите на медиумот. Револуционерната лента за сечење обезбедува оптимална површина и за сечење, за биговање и за сечење. SmartTags се оставаат во исечените линии за да го држат предметот во листот - оставајќи уреден и податлив куп на готови листови во фиоката за собирање.
РЕАЛЕН СЛУЧАЈ. John Brailsford Printers стана првиот бизнис за печатење во ОК што ја инсталира дигиталната машина за сечење и туткање Morgana ColorCut SC6000, дебитирана од Morgana на Hunkeler Innovationdays 2023 година. John Brailsford Printers, бизнис со продавница во Ротерам, ОК, прегледа неколку потенцијални производи. Сопственикот на компанијата Џон Брејлсфорд прокоментира: „Имавме преглед на различни потенцијални решенија, но ништо не беше точно за нашите потреби. Тие беа или премногу скапи, премногу комплицирани или сè уште им требаа калапи за да се произведат. Г-дин Брејлсфорд додаде: „Првично го претставивме SC6000 на нашите луѓе од студиото. Успеаа лесно да ја зграпчат „пукнатината“ на машината. „Оваа машина е неверојатна. Резултатите се прилично одлични. Продолжуваме да смислуваме нови начини за негово користење - со етикети, на пример, сега поминуваме низ нашата залиха на претходно исечени етикети, а потоа можеме само да го користиме SC6000 за да ги исечеме етикетите за нас на обична самолеплива маса. Ова значи дека е можна самолеплива етикета со која било големина или облик и воопшто не мораме да ги сносиме трошоците за одржување на залиха од различни големини.Източник: https://www.digitalprintermag.co.uk/news/78690/brailsford-adds-first-uk-morgana-colorcut-sc6000/
Plockmatic Group е еден од водечките светски развивачи и производители на технологија за доработка на документи. Групацијата „Плокматик“ дизајнира, развива, произведува и продава широк спектар на системи за доработка и поднесување што се продаваат под брендовите „Plockmatic “ и „Morgana“. Со купувањето от Plockmatic на Morgana Systems со седиште во Велика Британија во 2013 година и KGS srl од Местрино, Италија во 2016 година, беше формирана групацијата Plockmatic, здружувајќи ги овие организации за да понуди широк спектар на производи кои вклучуваат машини за биговање, виткање, ножеви и решенија за врзување оптимизирани за дигитални работни текови. Комбинацијата на овие компании донесе и светска мрежа на извонредни дилери. Производите на групата работат онлајн или офлајн заедно со најдобрите светски системи за дигитално печатење. Plockmatic прави брошури. Исто така, подготвува и испраќа пошта, витка хартија, пробива и врзува документи со исклучителна прецизност. Едноставно кажано, Plokmatic претвора парчиња печатена хартија во прекрасно завршени документи што ги користите секој ден. Денес, решенијата на групата Plockmatic се продаваат главно под брендовите Plockmatic и Morgana во над 50 земји.

Технически параметри
 • Вид на уреда машина за биговане и исечене по контур
 • ПАРАМЕТРИ НА МЕДИУМИ ЗА РАБОТА
 • Макс. големина на хартията (Ш х Д) 340 Х 710 мм
 • Ефективна област за сечење на контури 330 x 700 mm
 • Стандардни големини A4, A3, SRA3, A3+
 • Персонализирана ширина на налепница мин 85 мм - макс. 340 мм
 • Персонализирана должина на налепница мин. 279 мм - 710 мм
 • Дебелина на медиуми 0,17мм (150 гр./м²) - 0,35 мм (350 гр./м²)
 • Максимална висина на оптоварување 1 105 мм
 • Максимална тежина на купот 15 кг
 • Позиционирање на медиуми двојно (предно и странично) само -центрирано со механизам за заклучување
 • Најголема брзина од 1060 мм/сек.
 • Видови на намалувања  целосно сечење (щтанцовање), делумно сечење (на пр. за налепници, кис-кът), биговање, перфорација
 • ДВИЖЕНИЕ НА ДВАТА ИНСТРУМЕНТА
 • Брзина на транспорт на инструментите  двата инсрумента имаат променлива брзина - до максимум. 1060 мм/сек
 • Монтирани инструменти (алатка №1) 12 mm Ø држач на сечилото (вклучено и во комплетот) и пенкало за калибрирање (вклучено и во комплетот) за автоматска калибрација на медиумите за обработка
 • Инструмент №1 (сила)  за сечење по контур со сила до 750 грама (или 7,35 N), изведена преку 190 чекори и програмирана преку софтверот ColorCut
 • Монтирани инстрименти (алатка №2) 14 мм Ø за засилување (вклучено), држач на острие од 14 мм (опција) за режим на двојно сечење
 • Инструмент №2 (сила) секач по контура, со до 750 грам-проток (или 7,35 N) изведен со 190 чекори и програмибилен преку ссофтверот ColorCut
 • Носител на сечилото  поддржува 0,9 мм Ø, 30о, 45о или 60о ножове за сечење на етикети § тенки медиуми, како и 1,5 мм Ø, 45о индустриски ножове со заклучување на прстенот до 350 μ, за картон
 • СОФТВЕР И ПОВРЗАНОСТ СО КОМПЮТЕР
 • Colorcut Pro - Plugin (Уиндоус компјутер) Colorcut Pro 3 додаток (сите достапни карактеристики). Colorcut Pro ги испраќа проектите/рецептите дизајнирани во Adobe® Illustrator® или CorelDraw® директно во машината за сечење ColorCut, без да ги конвертира во друг формат. Само бара: Уиндоус компјутер - Adobe® Illustrator® CS1 - CS6, CC, CC2014 - CC2021 или CorelDRAW® X4 - X8, 2017 - 2021
 • Colorcut Pro - Plugin (Mac) Colorcut Pro додаток за Mac ја активира библиотеката за работа во Colorcut Pro. Корисниците на Mac додаваат намалени ексцизиjа на датотеките со Illustrator и доделат бројот на проектот и QR кодовите. Проектите/рецептите се испраќаат до посебната библиотека за библиотека за Colorcut Pro за сечење. Бара само: Illustrator CC2018- 2021
 • Colorcut Pro - Production Studio PC (самостојно тело)  ColorCut Pro (работен сервер) - верзија на Colorcut Pro само за Windows и дозволува работа во секое време на креирани проекти од Plug Colorcut Pro без да ја отвори оригиналната датотека
 • Мин. компјутерски барања 64-битна, 4 GB RAM меморија (8 GB се препорачува). мин. резолуција на екранот: 960 × 830
 • Системска поврзаност  USB за поврзување (најмалку 1 компјутерска врска), Етернет, Wi -fi
 • КОНТРОЛА НА РЕГИСТРАЦИЯТА § УПРАВУВАНЕ СО РАБОТА
 • Систем за регистрација Vision3 - Системот за визуелизација со висока резолуција ги чита знаците за регистрација во медиумите, автоматски ги прилагодува линиите за прилагодување на скалата или искривување
 • Точност на позицијата за сечење2 +/- 125 микрони
 • Автоматско препознавање на задачата Да, извадете ги тековните датотеки поддржани преку QR код (бара Colorcut Pro)
 • Признавање на мешани задачи/рецепти за работа да, се разбира
 • ПАРАМЕТРИ НА МАШИНАТА
 • Работни димензии (ШxДxВ) 830 × 850 × 1230 мм
 • Струја/Hz AC  240v 50/60Hz, 320W, 3,4 - 1,7А
 • Тежина136 кг (нето)

1 Еквивалентно на до 1000 листови автоматско поднесување (засновано на хартија од 80 гр./м2). 2 Точноста може да се намали ако листот се држи само со ролна од еден зафат.

Спецификациите и дизајнот се приближни. Можна промена на цените и техничките параметри без најава. Фотографиите се илустративни и може да не го одразуваат вистинскиот посакуван уред, како доаѓа со различни опции..

"Geprüfte Sicherheit" („Тестирана безбедност“) или GS сертификат е доброволна сертификација на електрична опрема во Германија. Ова покажува дека опремата ги исполнува германските (ако е применливо и европските) барања за безбедност за овој тип на уред. Главната разлика помеѓу GS и CE ознаката е во тоа што усогласеноста со европските безбедносни барања за GS се тестира и сертифицира од независно тело одобрено од државата, додека CE ознаката е доброволна изјава на самиот производител дека неговата стока ги исполнува европските стандарди.

ПС. Ние се стремиме да осигураме дека описот, фотографиите и спецификациите се целосно автентични. За жал, поради големиот број на понудени артикли, неизбежно е повремено да се појавуваат неточности. Ве молиме известете ни ако забележите еден. Ви благодараме.

Додатоци
Опционалната серверска станица ColorCut Pro го рационализира работниот тек на производството и сериозно ја зголемува автоматизацијата на продуктивноста. Се испорачува во комплет со претходно инсталиран Windows© PC и софтверски пакет ColorCut Pro, со монитор, глушец и тастатура. Вклучува и лиценца за корисник на софтвер за 2 дополнителни места, креатор на шаблони со претходно дизајнирани задачи. Во фазата на дизајнирање, рецептите/проектите креирани од графички дизајнери кои користат ColorCut Pro Client се зачувуваат во библиотеката за работни места на ColorCut Pro.
Нож. За филм, многу мек материјал, тенок материјал за етикета.
Нож. Обично за етикети, налепници и многу тенки хартија/картичка.
Нож за тврди медиуми. Остриот агол на врвот обезбедува поостра точка на работ. Погоден за навлегување во поцврсти типови медиуми.
Нож со прстен за заклучување. Повеќето даска за пакување до 400 микрони. Circlip обезбедува подобар притисок и ја подобрува промената на насоката на сечилото на густите медиуми. Погоден за сечење медиуми со дебелина од 0,25 до 0,4 mm.
Држач за пенкало. Се користи при поставувањето, за да се калибрира поместувањето помеѓу сензорот за оптичка ознака за регистрација (црвено светло) и центарот на Инструмент №1 (сечилото).
Сечилото за биговање. Топката за биговање на база на лежиште, двојна завршница за биговање со различна ширина. Погоден за медиуми ≤350 g Картон, брановидна хартија.
Видео
 
Morgana AutoCreaser Pro XL
Корисно

Структурен делот на хартијата

ВИСТИНСКИОТ ИЗБОР НА ХАРТИЈА Обрните внимание на процесите кои следат печатење: - Густите обложувања предизвикуваат поте ...

До статијата