Кои битови е погоден за вас?

Кои битови е погоден за вас?

Некои корисни информации пред да го прекинете саканата бургия, за да имате саканиот отвор и да ви биде извршена нарачка како што треба.

Како резултат од научените лекции во текот на годините се развиени три типа бургии во зависност од нивната намена. Основната разлика е во апликацијата за работа со различни видови на материјали / медиуми, како иче имаат најдобрите индикатори за квалитет. Кои се овие видови? 

Тип №1. RT-1 (материјал сличен на тефлон) (сина ознака на главата).
Изработени од нерѓосувачки челик со тефлонска обвивка, наменети се за дупчење на ламинирана хартија, картон, пластика, гума. Дупчалките за хартија RT-1 се направени од висококвалитетен специјален челик со облога од наночестички. Ова резултира со помал отпор на триење и на тој начин го намалува загревањето на дупчалката. Кај материјалите чувствителни на температура како фолија и пластика, се избегнува лепење. Затоа тие се особено погодни за дупчење обложена хартија, ламинирана хартија, пластични фолии и во ограничена мера и текстил и гума. Лизгачкиот слој за дупчалки за хартија на RT-1 е одлична, еколошка и евтина алтернатива на дупчалките обложени со тефлон.

Тип №2. TITAN (ознака за должина на сечење со „позлатено“).
Дупчалките за хартија од титаниум (TiN) имаат екстремно тврд и тенок титаниумски слој, што ја зголемува отпорноста на абење и овозможува долг работен век на вежбата. Исто така, лизгачкиот карактер е многу добар и на тој начин ја намалува топлината на триење или загревањето на дупчалката. Дупчалка за хартија од титаниум (TiN), Ø 3 mm, е особено погодна за дупчење на офсет и копирање хартија, картон, иверка, картон, алуминиумска фолија и рециклирана хартија.

Тип #3. ТВРД ХРОМ („бронзено“ боење на главата).
Дупчалките за хартија од тврд хром (HC) се опремени со тврда хромирана обвивка отпорна на абење и имаат висока цврстина (1000 VHN), што резултира со помало абење, помало триење и намалено загревање. Тие се особено погодни за пробивање на хромирани хартии, картон, муко и обложена муко, OHP филм и проѕирна хартија, како и самолепливи хартија и филмови. Тие се исто така погодни за офсет и хартија за копирање.

Тип №4. ВОЛФРАМ КАРБИД (затемнет финиш на патина на должината на сечењето).
Малку грубиот слој ја зголемува отпорноста на триење; ја зголемува издржливоста. Добри за удирање кожа (природна или „еко“), муко, муко со ламинирани медиуми, картон, луксузен картон со поголем процент на памук во нив.

Тип №5. ЧЕЛИК ВИСОКА БРЗИНА - HSS (природна боја на челик).
Изработени се од висококвалитетен необложен челик за алат и се најпогодни за пробивање на офсет хартија, хартија за копирање како и хартија за копирање на сите вообичаени машини. Тоа е стандарден квалитет кој може да се користи на многу начини и се карактеризира со поволен сооднос цена-квалитет.

Ве молиме имајте предвид дека сите дупчалки од типот 1 до 4 имаат до четири пати подолг век/употреба од дупчалките за челик со голема брзина...