Предноста на системата Fastbind

Предноста на системата Fastbind

Финска фирма Машинг е во развој и производство на системи за книговезување повеќе од 30 години. Моделите што ги нудиме имаат различно ниво на автоматизација и способности. Меѓутоа, сите од нив се обединети со принципот на примена на лепило во лисјата. Брошури или книги со формат од А3 и дебелина од две до 500 страници замрзнат врз неколку секунди без да се користат било какви специјални материјали или да се прават поставувања за дебелината на вредност тело.

Флексибилност за поединечни отпечатоци СРЕДСТВО ЗА НАПРЕДУВАЊЕ: нема потреба од прелиминарна подготовка за одредување на дебелината на залепеното тело за книга.

Понекогаш треба да го користите корици кои точно одговараат на одобрениот корпоративниот стил (боја, дизајн, итн), но понекогаш се јавува потреба од брзо обврзувачка на материјал со репрезентативно и стабилно слој за да се зголеми конкурентноста на вашиот документ. Ова може да се направи со цврсто или меко покритие направено исклучиво со Fastbind врзива. Се разбира, можете да ги прилагодите овие корици ако е потребно во секое време.

Целиот процес трае помалку од една минута! Дизајнот и печатењето може да се направи со помош на секоја уредничка програма (како Word, Excel, Power Point, Notepad и др ..) или програма за уредување на графички слики како In-дизајн, Corel Draw, Freehand, Photoshop, Quark X- притиснете и така натаму. Додека работеле со Fastbind машини, можете да го користите речиси секој хартија или картон за да го закачите мек или тврд капак на библиотеката. Од печатењето на таков капак е лесно (без разлика дали се работи за печатење, во канцеларија или дома), не е неопходно да се користат претходно направени капаци. Печатачите дозволуваат единствени изданија (секоја книга да се разликува едни од други) лесно како печатење на големи печати. Дигитализацијата во печатот значи дека нема потреба да се задржи дел од печатените материјали - веќе е во дигиталните архиви. Само она што е потребно да се направи во тој конкретен момент. Ова значи создавање мали отпечатоци, но почесто печатени. Сите машини за термичко сврзување Fastbind се дизајнирани за ваква активност. Тие се "plug and play" - нема потреба од подготовка, греење, подесување, и тн. Со нив не губите време, тие не заземаат голема површина и зафаќаат какво било оптоварување, бидејќи се сигурни. Източник: Лангри >>>> Погледнете "Како работи Фастбинд биндер"