Ново

За виткање

TOUCHLINE CPC375 XPRO&TCF375 XPRO

Испратете барање

Со едно поминување на листот можете:

За биговање на 6 начини од долу и горе

Да се ​​перфорира надолжно и попречно

Да се ​​свитка со 2 набори лисја

Да се ​​обрежам од сите 4 страни

Перфорира хартии до 300 гр./м2

Сече, бигова и преклопува медиум до 400 гр./м2

Макс. големина на медиум - 375x1050 мм

Целосно автоматско решение

Швајцарски квалитет и прецизност

Корисно

Што да биде: биговане или свиткување?

Дали е важно и што е исправно? Еден од проблемите во дигиталниот печат е дека во процесот заснован на печатење со тонер, и ...

До статијата

Опис
Револуција во оптимизацијата на практично сите главни процеси на завршна обработка! Машината прави 7 одделни операции одеднаш со само еден медиумски премин. СЕЧЕЊЕ (од 4 страни) - БИГОВАЊЕ (долу и горе) - ПЕРФОРИРАЊЕ (попречно и надолжно) - СЕЧЕЊЕ (сечење и бодирање) - СИТУВАЊЕ (2 или 3 набори). TOUCHLINE CPC375 XPRO&TCF375 XPRO е брз и моќен систем за основни процеси на завршна обработка, кој работи со тежина на хартија од 80 до 400 g/m2 и пробива материјали со перфорации до 300 g/m2. Машината може да се користи или како интегрирана машина за операции на сечење / туткање / перфорирање / преклопување или како самостојна: сечење, туткање, перфорирање или преклопување кога е потребна само оваа операција.
Новиот Multifinisher Touchline CPC375 XPRO поставува нов стандард во индустријата. Тоа е резултат на долгогодишно истражување и искуство во областа на пост-печатот, со што има за цел да одговори на желбата на повеќето наши клиенти да имаат „една машина што прави се“! Во тоа време, комбинацијата на неколку различни процеси, во комбинација со голема брзина на обработка и независна контрола и компактна големина - беше голем предизвик за секој производител на машини за доработка при печатење. Швајцарската инженерска мисла добро спиеше со неа, за што сведочи присуството на преку 1.400 инсталации ширум светот.
Подобро да се види отколку да се напише со сто зборови! Овде покажуваме сè што може да направи првиот модул на машината.
Инспирацијата во компанијата производител - Multigraf за оваа нова производна линија доаѓа од нејзиното име - "Touchline - допир линија". Притиснете го копчето и таа почнува да работи! Само со внесување на потребните информации преку екран на допир, машината создава сите поставки автоматски. Мала, централизирана, мултифункционална конзола ги нуди сите потребни функции за брз почеток на производството. На контролниот екран, практично нема да прочита збор или реченица. Целото мени се состои од јасни пиктограми за да се избегне ризикот од погрешно планирање или ракување со машината. Не ви треба познавање на странски јазици за да го користите!
Ротирачки алат. Нивната поставка се врши во рок од само неколку секунди на контролниот панел на допир. Дополнителните алати може да се чуваат во специјално дизајнирани паркинзи. До четири поглавја за перфорирање или Crosscut се достапни во TOUCHLINE CP375 DUO § TCF375 за работа, сите од нив се на принципот "вклучи и работи". Машината е погоден за изработка на етикети, фактури, ваучери, купони, лотарија билети и слично.
Селективната перфорација во двете насоки е една од главните карактеристики на новата машина од линијата TOUCHLINE CP375 DUO. Таа, од своја страна, поврзана со онлајн машината за биговане и виткање на хартија TOUCHLINE TCF375, CP375 DUO ќе може да изврши уште посложени задачи како; селективна перфорација во двете насоки, виткање и преклопување. Сите овие работи во една операција! Тази нова иновация изпълнява много от желанията на индустрията. Иновативната система за биговане и перфориране разполага с патентован, бързо сменяеми инструменти. Инструментите по електронен път се откриват и съответното налягане за работа се настройва автоматично.
TOUCHLINE CPC375 XPRO&TCF375 XPRO е опремен со фидер кој користи технологија „вакуумски појас“ и контрола со воздушни ножеви за совршено одвојување на листовите. Нема дополнителна воздушна пумпа бидејќи не е потребна. Ова нуди пониско ниво на бучава во работната средина во просторијата. Максималната големина на листот може да биде 375 x 1050 mm. Тековната генерација на машини Touchline нуди поголема флексибилност и автоматизација од кој било друг производ во доработка на хартија. Touchline се залага за ефикасни и автоматизирани процеси при туткање, перфорирање (низ листот и по должина), сечење и превиткување; сите во едно движење. Добрата работа (а тоа е нивната голема предност) е што сите модели на Touchline можат да се поврзат за да работат синхронизирано со различни системи за печатење и/или постпечат за да понудат автоматизирани сложени операции за завршна обработка со притискање на копче.
Ова е излезниот дел од TCF375, пренасочувајќи ги обработените медиуми на соодветниот излез според поставената програма. На горната страна има автоматски транспортер кој се прилагодува на брзината и обликот на готовиот производ, така што, како што излегува од машината, го натрупува и групира. Машината овозможува, при планирањето на работата, да може да застане кратко време за да може операторот да го подигне прикажаниот готов производ за пакување или дополнително сортирање без грижа. Најчесто се активира кога е вклучено превиткување во работата (без разлика колку преклопи). Долниот излез влегува во игра кога вашите процеси првенствено се туткаат, продупуваат или само сечат. Таму масата за собирање може да се прошири до таква должина што може да се соберат производи долги до 70 см.
Multigraf AG од градот Мјури, со 40-годишно искуство е сигурен партнер за секој амбициозен печатени центар, кој е фокусиран кон постигнување на висок квалитет. Разновидни премиум производи во комбинација со максимална флексибилност и широка модуларност на решенија е решение коjе гарантира иднината на всеки печатар. Нашата експертиза прави компанијата Multigraf AG идеален снабдувач и партнер на секоја печатница в Македониjа.
За да заштедиме уште сто зборови, ви прикажуваме што прави вториот модул на машината ;-)
Во машината е вградена уникатна Multigraf Swingbar систем за биговане без напукнување. Листовите не запираат во текот на процесот на биговане. Автоматски подесување на длабочината на набори со 3 различни позиции е друга фантастична функција на TOUCHLINE CP375 DUO § TCF375. Оваа нова технологија овозможува за забрзување на процесот на работа.

Технически параметри
 • Вид процеси биговане, перфорация, сгъване, рязане от всички страни
 • Макс. големина на хартията (Ш х Д) 375 x 660 мм ¹
 • Макс. големина на хартията (Ш х Д) 375 x 1050 мм ²
 • Мин. големина на хартията (Ш х Д) 105 x 148 мм
 • Макс. грамаж за биговане 400 гр/м2 (или макс. 0,4 мм)³
 • Макс. грамаж за перфорация 300 гр/м2 (или макс. 0,3 мм)³
 • Макс. грамаж за рязане 400 гр/м2 (или макс. 0,4 мм)³
 • Мин. грамаж на хартията 80 гр/м2
 • Запаметяване на програми до 1000
 • Откриване на двойни листа ултразвуково
 • Бар-код четец вграден
 • Обем на тавата за визитки 3х100 мм / 1000 картички (плътност 0,3 мм)
 • Откриване на инструмент автоматично
 • Калибриране на инструмент автоматично
 • БИГОВАНЕ
 • Биговe 2 биговащи инстр. негатив (стандартно) и позитив (опция)
 • Варианти за биговане 6 различни
 • Регулиране на дълбочината за биговане 3 нива, автоматично
 • Мин. дистанция за биговане 1 мм
 • ПЕРФОРАЦИЯ
 • Брой глави за перфорация 1-4 (опция)
 • Видове перфорация 11 (стандартно); 17 и 26 TPI (са опция)
 • Мин. продължителност на перфорацията 5 мм
 • Мин. дистанция за перфорация 3 мм
 • Мин. разстояние на перфориране4 31мм
 • РЯЗАНЕ И ПРОРЯЗВАНЕ
 • Напречна гилотина:
 • Преден ръб от 3 до 120 мм
 • Заден ръб от 3 до 120 мм
 • Прорез м/у главите от 3 до 40 мм
 • Надлъжно режещи глави:
 • Макс. брой слитери 6 (напълно авт. настройка)
 • Допуск ОР от 3 до 45 мм
 • Допуск NОР от 3 до 45 мм
 • Прорез м/у главите 0 мм и от 5 до 21мм
 • Вместимост на коша за изрезки 88 литра (дм3)
 • Движение на подаващата табла автоматично
 • Брояч да, електронен
 • Функция за проба има
 • Макс. зареждане на тавата с хартия 180 мм
 • С-ма на поемане на листата чрез засмукване
 • Система за извеждане на листата автоматична
 • Детектор за липсата на хартия има
 • Извеждане стандартна тава
 • Извеждане модул за визитки (включен в к-та)
 • Извеждане поточно предаване с функция за спиране и тръгване4
 • Габарити без модула за сгъване (ШхДхВ) 2300 x 600 x 1200 мм
 • Габарити вкл. модула за сгъване (ШхДхВ) 3200 x 600 x 1200 мм
 • Ток/Hz AC 100 – 240V/50Hz / 250W
 • Тежина  265 (без сгъване) / 465 ( с модула за сгъване)

¹Стандартно. ²Со дополнителна маса за продолжување (не е вклучена во цената). ³Во зависност од квалитетот на медиумот.  4Растојанието од глава до глава. 5Опция.

Спецификациите и дизајнот се приближни. Можна промена на цените и техничките параметри без најава.

"Geprüfte Sicherheit" ("Тестирана безбедност") или GS сертификат е доброволно сертификација на ел. Техника во Германија. Ова покажува дека опремата одговара на германските (ако има такви и европските) барања за безбедност за овој тип уреди. Главната разлика помеѓу GS и CE ознаката е дека почитувањето на европските барања за безбедност при GS е тестирана и сертифицирана од државно одобрен независно тело, додека СЕ ознаката е доброволна изјава на самиот производител, дека стоките му одговара на европските стандарди.

ПС. Ние се стремиме описот, сликите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на артикли кои се нудат, e неизбежнo понекогаш да се појавуваат неточности. Ве молиме кажете ни ако забележите таква. Благодариме.

Додатоци
Се обидовме визуелно да ги претставиме поединечните ножеви за перфорирање понудени со објаснување за разликите меѓу нив. Секој нож може лесно да се монтира на алатката за дупчење. За ова не е потребно посебно знаење.
17 TPI и 26 TPI алатки за пробивање на теренот. Тие автоматски се поставуваат и препознаваат од машината. Подготвени за работа - веднаш. Ве молиме запознајте се со различните типови на ножеви за перфорирање за да го изберете најсоодветниот јаз.
Надолжните (и скокачки перфорациони) глави се лесни за монтирање и поставување. Во машината може да се постават до 6 посебни глави. Нивното управување (активирање) е електронско од контролната табла кога се креира рецептот за работа. И овде се достапни истите големини и за иста тежина на хартија како и за вкрстено удирање: 11TPI, 17TPI и 26TPI. Тие се стандардно опремени со 11TPI.
Видео
Препорачани репроматериjал
Корисно

Што да биде: биговане или свиткување?

Дали е важно и што е исправно? Еден од проблемите во дигиталниот печат е дека во процесот заснован на печатење со тонер, и ...

До статијата