За термо укоричување

Perfect Binder 420 Hot-Melt/PUR

Испратете барање

Единствена затворена PUR система

Капацитет на резервоар - 3 кг

Променлива брзина врз основа на барањата за работа

Автоматско исфрлање на книга

Прилагодливо позиционирање на книги од екран на допир

Странично и бочно лепење

Режимот за ослободување на книги е прилагодлив преку екранот на допир

Флексибилна единица за мелење

Прилагодлив лепак отсечен од екранот на допир

Автоматско исхрана на покритие со индексирање

Прилагодлива длабочина на мелење и засекување

Вграден jogger

Автоматско подесување според дебелина на блокот

Автоматски превоз

Екстрактор за хартија за прашина

Сензор за покривање

Корисно

Структурен делот на хартијата

ВИСТИНСКИОТ ИЗБОР НА ХАРТИЈА Обрните внимание на процесите кои следат печатење: - Густите обложувања предизвикуваат поте ...

До статијата

Опис
Perfect Binder 420 Hot-Melt e целосно автоматска линија за обврзувачка на книжнитела со мека корица, без корица, лента обврзувачка. Ова е единствената целосно автоматизирана врзива во светот со PUR лепило со прилагодување на поклопецот. Оваа високо-технолошка автоматска книгозаврзувачка термална сврзувачка машина овозможува професионално прицврстување на хартиените тела на капакот. Примената на лепак со затворен PUR систем обезбедува сигурна јачина за врзување на книгата, а технологијата може да се надополни со топол леплив за странично поврзување. Нешто од суштинско значење за печатачите кои прават врски во големи серии.
Сите аспекти на процесот на поврзување на медиумите можат да бидат регулирани преку екран во боја екран, вклучувајќи: ширината на отворање на вентилот на табели, регулирање на должината на лепење, времето за залепяне, притисокот врз вредност тело и корицата (во зависност од дебелината на корицата ), ширината на бигоане и висината на дискот за глодање; што, според тоа, може да се дотерува до 3 мм, што ви овозможува да мелење и / или износени преклопените делови на листовите долж 'рбетот на телото. РИГО МАШИНИ, ветува дека работејќи со Perfect Binder 420 PUR / Hot-Melt, корисниците ќе имаат, при работа со него: цврсто залепени вредност тело со квадратен грб (придаваме на книгите професионален изглед), заедно со потребната флексибилност и ефикасност. Машината е погоден за изработка на книги на барање во различни тираж со формат до 420 х 420 мм.
Оваа машина е подесена за секоја книга што се наоѓа во превозот во секој циклус. Совршен Binder 420 е член на семејството LAMIBIND на производи; и ги има сите потребни карактеристики и многу повеќе што е потребно за средни и големи бизниси во областа на печатење на книги. Со својата опрема за заштеда на работна сила, како што е системот за пневматски покрив; интегриран систем за преклопување и преклопување на капакот. Ширината на задниот дел од телото на книгата автоматски се прилагодува, осигурувајќи дека секоја книга е целосно залепена. Perfect Binder 420 има многу корисен интерфејс кој им помага на секој оператор да се чувствува удобно, помагајќи им да прават книги со професионален квалитет во секое време.
Најновата технологија на затворен резервоар е дизајнирана да го минимизира отпадот од PUR со примена на PUR лепило со прецизност и точност на секој блок. Исклучително лесно да се чисти и одржува, Perfect Binder 420 PUR / Hot-Melt е економично решение кое заштедува време и пари. Големиот и екран чувствителен на допир на Perfect Binder 420 PUR / Hot-Melt е лесен за исползване и буквално можете да го поставите со врвот на прстите! Должината на телото и капакот; прилагодување на температурата на лепилото; мелење активација; контрола на автоматско напојување; пликот на капакот; коинциденција на телото и на насловната страна; времето на притискање на телото и капакот да се држат; контра, итн.
Големиот лепило дел држи 3 кг лепак, кој обезбедува добар производствен процес со висока ефикасност и помалку отпад! Машината има инсталирано механизам за мелење и стругалка за да помогне да се подобри пенетрацијата на лепак не само на задниот дел од книгата, туку и на секоја страница одделно. Длабочина на пенетрација е од 0,1 до 3 мм. Нивната функција може да се активира и деактивира и е поврзана со автоматскиот погон и враќање на превозот кој го држи листот за врзување. Отворањето на челустите на превозот може да се направи за да се "запамети" дебелината на блокот на хартија за да се зачува времето на производство.
Една од најголемите предности на оваа машина е предупредување плоча (джогер) под притискаат вентил на табели, која им овозможува на лисјата на секое од вредност тело да се порамнето правилно пред затегнување. Исто така е опремен со уникатна затворена апликираща систем за PUR лепило со висок притисок, што ги тера другите производители на дигитални PUR лепилни уреди да "завидуваат" на Риго. надолжното долно и странично лепење е со PUR лепило. Сепак, тоа е и хибридна машина, бидејќи и двата вида лепила EVA и PUR можат да се користат во оваа машина истовремено поединечно. Ова е идеална машина за брзо се движат печатна дејност, за индивидуално издавање на книги и залепяне на поголем обем поврзување со PUR лепило.

Технически параметри
 • Капацитет обороти/ час¹ до 5o0 бр.
 • Макс. ширина на книгата до 420 мм
 • Мин./макс. дебелина на телото на книгата 0,1 - 50 см
 • Макс. дебелина на корицата² 350 гр./м²
 • Регулирање на превиткуваането на корицата има
 • Поднесување на корица автоматски
 • Интегрирано биговане на корицата да, 2х2 бига
 • Прилагодување на времето за притискање 1-99 сек.
 • Обврзувачка на тврд повез можно
 • Време за загревање³ 30-35 мин.
 • Температурен опсег 100 - 200 С°
 • Волумен на садот со лепак 2 кг.
 • Мелењеконтролирано и автоматско
 • Компресор за воздух 6 bar
 • Прилагодување на должината на лепилото од контролниот панел
 • Истекување на прашина од хартија со помош на вшмукување центрифуга
 • Лепење на корица автоматски / по избор
 • Сензор за присуство на корица вграден и управлив
 • Далечинска контрола и надградби достапни
 • Моќност / Hz / Макс. ампераж3~400V/ 1~230V AC, 50-60Hz, 20/32/40 A, 5.5кW
 • Димензии на машината(Ш х Д х В) 242 х 103 х 119 см
 • Тегло нетно / бруто 600/700 кг

¹ Времето за изработка зависи од искуството на операторот. ² Во зависност од спецификацијата на материјалот. ³ Во зависност од спецификацијата на лепилото и амбиентна температура. Техничките податоци и дизајнот се приближни. Можна промена во цените и техничките параметри без претходна најава.. ПС. ПС. Ние се стремиме описот, сликите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на артикли кои се нудат, e неизбежнo понекогаш да се појавуваат неточности. Ве молиме кажете ни ако забележите таква. Благодариме.

Видео
Брошури и рекламни материјали
Препорачани репроматериjал
Корисно

Структурен делот на хартијата

ВИСТИНСКИОТ ИЗБОР НА ХАРТИЈА Обрните внимание на процесите кои следат печатење: - Густите обложувања предизвикуваат поте ...

До статијата