Перфорација

Машина за ротационно штанцање RDC 3852

Испратете барање

Машина за удирање с тапан

Брзо сечење на производите со нестандардна форма

Лесно се менуваат матриците

Интуитивен кориснички интерфејс

За сечење / развлекување, биговане, перфорација

Целосна дигитална контрола

Забрзува до 4.000 листови / час

Макс. големина 368 x 508 милиметри

Корисно

Што да биде: биговане или свиткување?

Дали е важно и што е исправно? Еден од проблемите во дигиталниот печат е дека во процесот заснован на печатење со тонер, и ...

До статијата

Опис
Ротационата машина за сечење RDC - 3852, e за отсекување / прорязване, биговане, перфорирање на лим материјал (картон, фолија, хартија и леплива хартија / филм) со вградена контрола за одбегнување на двојно преземање на медиуми. Таа е со автоматско доставување на медиумот, одведување на отпадот и сортирање на крајниот производ. Опремата на RDC-3852 е наменет за ротирачко сечење со користење на флексибилни матрични плочи прицврстени врз магнетни цилиндри.
Оваа машина за штанцање има патентиран автоматски уред за одвојување на исечените медиум од отпадот, заштедувајќи многу време и труд и помага за побрзо сортирање и собирање на добиената серија. Има посебен систем за брза промена на матрицата - само за неколку минути, како и овозможува целосна дигитална контрола (при извршувањето на нарачката) на сечењето, штанцањето, перфорирането и биговането.
RDC-3852 е идеална машина за производство на големи и разновидни количини од кутии, етикети и прилагодени објекти како визит карти, налепници, етикети, честитки, коверти, ваучери / купони, карти за играње и многу други. Тоа гарантира професионален квалитет и брза работна брзина. Машината е дизајнирана така, што да одговара на потребите на денешните апликации за дигитално печатење, вклучувајќи за мали, средни и големи нарачки за матрична обработка на печатените медиуми. Машината може да работи со синтетички хартија, филмови, ламинат материјали и др. Ова е лесна за употреба силна машина за удирање.
RDC-3852 има едноставен и практичен чувствителен на допир екран кој има различни поставувања за фино подесување на локацијата на матрицата на сликата, како и за одвојување на отпадот, промена на работното место и / или поставувања за чување на работното место. Прецизноста на штанцање може да се контролира од водечките страни на медиумот или печатеното писмо за регистрација на листот, страничното усогласување исто така гарантира дека точноста на екран ќе се повторува секој пат.

Технически параметри
 • Карактеристи на машината Штанцање, сечење (и вкрстено) биговане, перфорација
 • Продуктивност / час1 околу 4500
 • Макс. материјал големина 368 x 508 мм
 • Мин. материјал големина210 x 210 мм
 • Макс. матрица големина од 381 x 508 мм
 • Мин. големина на матрица160 х 100 мм
 • Макс. дупчење површина 361 x 478 мм
 • Мин. дупчење површина 144 x 70 мм
 • Медиумска густина од 150 до 400 гр/м2 или 0,1-0,45 мм
 • Мин. должина 50 x 55 мм
 • Истовремено се вчитува до висина од 400 мм
 • Препорачано растојание на крајот од 10 - 15 мм(или најмалку 6 мм)
 • Одвојување и отстранување на вакуум ремени / автоматски
 • Управувајте преку дигитални програми за чување на екран
 • Тип на калапи за работа флексибилен, тенок челик за магнетски цилиндар
 • Дополнителни опции за медиумски сепаратор (производ-отпад)
 • Димензии на машината (Ш х Д х В): 282 x 80 x 107 см
 • Преклопување 240 / 50-60 Гц; 400W
 • Нето тежина 350 кг.

Дизајнот и спецификациите се предмет на промена без претходна најава. Ние се обидуваме да описи, слики и спецификации на производи се целосно автентични. За жал, се должи на голем број на предмети што се нудат, тоа е неизбежно дека ние понекогаш крадат грешка. Ве молиме кажете ни ако забележите грешка. Ви благодариме

Додатоци
За дополнителна такса, ние нудиме производство на матрица за штанцовање според вашиот дизајн/проект. Нарачките обично се произведуваат во рок од 10-15 дена. За да ја добиете цената на куќата, мора да испратите на е-пошта, како што се PDF, EPS, CDR, AI или друг „векторен“ формат само контурите на матрицата. Без да ги примиме контурите на ножевите, не можеме да ви дадеме никаква понуда за производство. Сите матрици имаат просечен живот од 100.000 до 500.000 отчукувања (во зависност од контурата на ножевите, откритието на медиумите за резање). Матриците исто така можат да ги користат сите други машини кои работат со „традиционални“ матрици.
Видео
Брошури и рекламни материјали
Препорачани репроматериjал
Корисно

Што да биде: биговане или свиткување?

Дали е важно и што е исправно? Еден од проблемите во дигиталниот печат е дека во процесот заснован на печатење со тонер, и ...

До статијата