За термо укоричување

Megabind 420 Hot-Melt/PUR

Испратете барање

Автоматска машина

За средни отпечатоци

Автоматско полнење на корици

Прилагодување на рутирањето

Истовремено биговане и свиткување на корицата

Целосна дигитална контрола

Автоматизација на повеќето процеси

Интернет конекција

Корисно

Подвързва се побрзо отколку што се испечатите

Системот за лепен на книги Фастбаjнд ви овозможува да залепите до три книги во минута. Продуктивноста на даден печатач, печате ...

До статијата

Опис
Megabind 420 Hot-Melt / PUR е автоматска термална сврзувачка машина, која е поголем член на Rigo семејството биндерио. Машината ги има сите неопходни карактеристики и повеќе кои се потребни од средни печатачи за да го исполнат производствениот капацитет. Достапен во две модификации: за работа со лепила Нot-melt или PUR . Производителот не го ограничува корисникот при изборот на лепилото за работа се додека ги исполнуваат минималните барања за работење на биндерот.
РИГО МАШИНИ, ветува дека работејќи со Мегабинд 420, корисниците ќе имаат, при работа со него: цврсто залепени вредност тело со квадратен грб, придаваат на книгите професионален изглед, заедно со потребната флексибилност и ефикасност. Овој термобиндер е погоден за изработка на книги на барање за мали и / или средни тираж со формат А3 и дебелина на телото од 50 мм.
Машината има инсталирано механизам за мелење и стругалка за да помогне да се подобри пенетрацијата на лепак не само на задниот дел од телото на книгата, туку и на секоја страница одделно. Длабочина на пенетрација е 0.1-3 мм. Нивната функција може да се активира и деактивира како што е поврзана со автоматскиот погон и враќање на превозот кој го држи листот за врзување. Отворањето на челустите на кочијата може да се направи за да се "запамети" дебелината на блокот за хартија со цел да се зачува времето на производство.
Големиот и осетлив на допир екран на машината е лесен за користење и буквално можете да го прилагодите со вашите прсти! Должината на телото и капакот; прилагодување на температурата на лепилото; активирање на фреза; контролирање на автоматското поднесување на корицата; биговането на меката корица; совпаѓањето на телото и корицата; времето на притискање на телото и капакот да се држат; бројач, итн.
Монтажата на сигурни компоненти е во основата на секоја голема машина, така што го изградивме в Megabind 420 Hot-Melt / PUR најстабилните електронски и електрични компоненти, кои са достапни. Скоро сите менија во биндер ќе бидат на македонски јазик

Технически параметри
 • Капацитет книги / час¹ до 450 бр.
 • Макс. ширина на книгата до 340 мм
 • Мин./макс. дебелина на телото на книгата 0,1 - 50 см
 • Макс. дебелина на корицата² 350 гр./м²
 • Регулирање на превиткуваането на корицата има
 • Поднесување на корица автоматски
 • Интегрирано биговане на корицата да, 2х2 бига
 • Прилагодување на времето за притискање 1-99 сек.
 • Обврзувачка на тврд повез можно
 • Време за загревање³ 30-35 мин.
 • Температурен опсег 100 - 200 С°
 • Волумен на садот со лепак 2 кг.
 • Мелењеконтролирано и автоматско
 • Компресор за воздух 6 bar
 • Прилагодување на должината на лепилото од контролниот панел
 • Истекување на прашина од хартија со помош на вшмукување центрифуга
 • Лепење на корица автоматски / по избор
 • Сензор за присуство на корица вграден и управлив
 • Далечинска контрола и надградби достапни
 • Моќност / Hz / Макс. ампераж3~400V/ 1~230V AC, 50-60Hz, 20/32/40 A, 5.5кW
 • Димензии на машината(Ш х Д х В) 242 х 103 х 119 см
 • Тегло нетно / бруто 600/700 кг

¹ Времето за изработка зависи од искуството на операторот. ² Во зависност од спецификацијата на материјалот. ³ Во зависност од спецификацијата на лепилото и амбиентна температура. Техничките податоци и дизајнот се приближни. Можна промена во цените и техничките параметри без претходна најава.. ПС. ПС. Ние се стремиме описот, сликите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на артикли кои се нудат, e неизбежнo понекогаш да се појавуваат неточности. Ве молиме кажете ни ако забележите таква. Благодариме.

Видео
 
RIGO MEGABIND 420 HM
Брошури и рекламни материјали
Препорачани репроматериjал
Корисно

Подвързва се побрзо отколку што се испечатите

Системот за лепен на книги Фастбаjнд ви овозможува да залепите до три книги во минута. Продуктивноста на даден печатач, печате ...

До статијата