Лепила и емулзии

Масло за подмачкување

Испратете барање

Произведено во Германија

Специјално масло за подмачкување на шредер

1 литар е доволно за околу 1 година

Го спасувате животот на машината

Не е потребна посебна техника или знаење

Лесен за користење

Корисно

Како да подмачкувате шредери?

Како да подмачкувате шредери? Правилно одржување шредери се бара од сите производители на шредери, за да се задржи нивното ...

До статијата

Опис
Купувањето шредер е инвестиција (без разлика дали е голема или мала) за секоја канцеларија. Нејзината работа е да ви даде сигурност и доверба знаејќи дека сите доверливи или лични документи што ги располагате се во состојба во која никој не може да извлече информации од нив. Како и секоја машина, и таа бара одредено (би рекле занемарливо) одржување. За да се обезбеди оваа непроблематична работа, машината мора периодично да се подмачкува. Ако не го сторите тоа, може да предизвика затнувањето на уништувачот со исечоци и на крајот да престане да работи. Тогаш остануваш со скапа корпа за отпадоци ;-(
На пазарот се продаваат различни видови масла за поништувaчи нa хaртијa. Сепак, специјалното масло за шредери е формулирано така што го премачкува механизмот за сечење со тенок слој и на тој начин спречува хартијата да се „лепи“ на сечилата, гарантирајќи беспрекорна работа и зголемување на животниот век на машината. Може да се користат и други масла за подмачкување за општа употреба (со некои забелешки, бидејќи не се сите за овој тип механизми). Веројатно ќе можете да најдете замена со експериментирање на шредерот, но мора да бидете искрени со себе, цената на нашето масло е доволно добра за да ве спаси од главоболката и трошоците за можна услуга. Приближно (со предупредување дека тоа зависи од капацитетот и обемот на мелење хартија) 1 литар масло и со многу често подмачкување, доволно е околу 1-2 години.
Специјално масло за подмачкување за шредери 1000 ml за IDEAL 2445 + масло, 2604 + масло, 3104 + масло, 4002 + масло, 3105, 4005, 4108, 5009, 0201 OMD. Достапно во шишиња од 1000 ml или туби од 5000 ml. Понудените производи се произведени во Германија и ги исполнуваат прифатените стандарди за доверливост и безбедност во однос на заштитата на животната средина.

Видео
Препорачани репроматериjал
Корисно

Како да подмачкувате шредери?

Како да подмачкувате шредери? Правилно одржување шредери се бара од сите производители на шредери, за да се задржи нивното ...

До статијата