За термо укоричување

LAMIBIND 420 Hot-Melt/PUR

Испратете барање

Професионално обврзувачко решение

Макс. дебелина на книгата - 50 мм

Макс. должина на телото - 420 мм

Лепење одоздола и странично

Сензор за капак

Апсорбер за прав од хартија

Автоматско стартување и враќање на превозот

Корисно

Подготвени корици за книги

Подготвени корици за термобиндер за презентации, дела, конверзација и документација Изготвување на книги, брошури во стилск ...

До статијата

Опис
Монтажата на сигурни компоненти е во основата на секоја голема машина, така што го изградивме в Rigo LAMIBIND 420 Hot-Melt / PUR најстабилните електронски и електрични компоненти, кои са достапни. Скоро сите менија во биндер ќе бидат на македонски јазик
Rigo LAMIBIND 420 Hot-Melt / PUR е полуавтоматска машина за врзување книги со која е лесна за работа. Погоден е за брзи нарачки и флексибилни патеки на книги со висина до 420 mm. Има издолжен блок за глодање на телото и дел за нанесување на лепак од дното и странично. Може да врши и врзување со ленти.
Производителот е интегрирал во биндер посебен дел за мелење на вграденото книжно тело за лепење, доколку таквата обработка е потребна. Како стандард, специјалниот дел за собирање прашина на машината е инсталиран (посебно) во процесот на мелење. За сигурна и високо квалитетна работа, механизмот за стискање на телото кон корицата е опремен со сензор кој контролира присуството на корица или нејзиното отсуство.
Практичното 22 см екран во боја го прави возможно автоматски да се регулира позицијата на вредност тело кон корицата. Од таму, можете исто така да ја наведете должината за нанесување на лепило на задниот дел од телото. LAMIBIND 420 Hot-Melt / PUR помага на секој оператор да прави книги со професионален квалитет многу лесно.
Поради конструктивните карактеристики на лепливата када, која може да држи до 2 кг. можно е да се користат различни видови лепило во апаратот за да се придржуваат кон темелите на книгите. Кога се нанесува, можно е да се прилагоди должината на лепилото, што овозможува оптимална потрошувачка на материјал. Со помош на дискови се врши странично лепење.

Технически параметри
 • Капацитет книги / час¹ до 450 бр.
 • Макс. ширина на книгата до 340 мм
 • Мин./макс. дебелина на телото на книгата 0,1 - 50 см
 • Макс. дебелина на корицата² 400 гр./м²
 • Прилагодување на времето за притискање 1-99 сек.
 • Обврзувачка на тврд повез можно
 • Време за загревање³ 30-35 мин.
 • Температурен опсег 100 - 200 С°
 • Волумен на садот со лепак 2 кг.
 • Мелењеконтролирано и автоматско
 • Компресор за воздух не е неопходно
 • Прилагодување на должината на лепилото од контролниот панел
 • Истекување на прашина од хартија со помош на вшмукување центрифуга
 • Лепење на корица автоматски / по избор
 • Сензор за присуство на корица вграден и управлив
 • Моќност / Hz / Макс. ампераж230V AC, 50-60Hz, 12/14/25 A, 3кW
 • Димензии на машината(Ш х Д х В) 180 х 105 х 119 см
 • Тегло нетно / бруто 450/500 кг

¹ Времето за изработка зависи од искуството на операторот. ² Во зависност од спецификацијата на материјалот. ³ Во зависност од спецификацијата на лепилото и амбиентна температура. Техничките податоци и дизајнот се приближни. Можна промена во цените и техничките параметри без претходна најава.. ПС. ПС. Ние се стремиме описот, сликите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на артикли кои се нудат, e неизбежнo понекогаш да се појавуваат неточности. Ве молиме кажете ни ако забележите таква. Благодариме.

Видео
 
Видеопрезентациja
Брошури и рекламни материјали
Препорачани репроматериjал
Корисно

Подготвени корици за книги

Подготвени корици за термобиндер за презентации, дела, конверзација и документација Изготвување на книги, брошури во стилск ...

До статијата