Со прав нож

IDEAL 4855

6408 03Евро

Испратете барање

Професионална гилотина Ширина на рязане 475 мм Електронен пулт за управление Автоматична клапа до 60 месеца гаранция!

Корисно

Зошто HSS-тип за челик се користи за гилотина?

HSS e -> со голема брзина челик (акроним од. High Speed Steel) Со голема брзина челик (ХСС или HSS) е подгрупа на јаглерод ...

До статијата

Опис
Професионална електро-механичка гилотина, со автоматско стегање и ЛЕСНО-КУТ *, со програмабилно заден дел, со екран на допир.Гилотинот е опремен со новиот патентиран EASY-CUT систем за активирање на сечење (* активиран со обете рачки за практично и безбедно сечење). Ергономската работна висина од 94 см гарантира работа без напор.
Повеќејазичен таргет на операторот и дигитален приказ. Мерење со читање во см или инчи (екранот точен на 1,10 mm или 1/100 инчи). 99 програми со 99 чекори во секоја програма (до 15 повторливи намалувања може да се интегрираат во програмата како единствен чекор). Програмата работи автоматски. Тастатура со 10 копчиња за чување на мерење. Пред-програмирани мерења на хартија А3 до А6.
Фалсификувана SBR (Систем за безбедност на работа): Вртлажен, електронски контролиран преден чувар за поголема безбедност; транспарентен задниот капак; главен прекинувач и заклучување на клучот; електронски контролирана операција со две раце во реално време; Контроли на 24 волти (низок напон); патентиран принцип на безбедност на возење; автоматско враќање на сечилото и вентилот под притисок од која било позиција; диск сопирачка за моментално сечење на сечилото; уред за замена на лопати со вклучен заштитник на сечилото.
Прилагодување на длабочината на отворот на сечилото од надворешната страна на машината; лесна замена на сечилото и контра-сечилото од предниот дел на гилотинот без да ги извадите капаците. Електромеханички вентил под притисок и секач. Погон на трасата на задниот дел на коленестото вратило. Дигитално утврдете ја големината на хартијата што треба да се намали со ротирање на чудакот. Дигитален уред за мерење (см или инчи) и позиционирање на задниот дел од трасата.
Електрично управувана вентил под притисок управувана од екран на допир и секач. Копче за заштеда за повторени намалувања. Функција за автоматско "СЕТ" за референтно мерење со копчето "СТАРТ". Програмабилна функција „EJECT“ (исфрлање) - за исфрлување хартија. Систем за само-дијагностика со индикација за грешка на екранот. Електронска рачка за рачно позиционирање на задниот трагач со силна контрола на брзината (од многу бавно до многу брзо). Можност за поставување на хартијата во предниот и задниот дел. Оптички приказ на линијата за сечење со светли и издржливи LED диоди.  100% произведени во фабриката на ИДЕАЛ. * П.С. Ако видите гаранција од 24 месеци, ние ќе ви понудиме повеќе - 5 ГОДИНИ!

Технически параметри
 • Стандартна гаранция до 2 години
 • Предлагана гаранция до 5 години
 • Максимална ширина на рязане до 475 мм
 • Височина на рязане80 мм
 • Притискане автоматично
 • Дълбочина на плота отзад / отпред 458 / 340 мм
 • Минимален размер за обрязване 35 мм
 • Габарити на гилотината / стойката² (Ш х Д х В) 762 x 1053 x 1296 / 1349 mm
 • Ток / Мощност 230 V 50 Hz / 0,32 кВата
 • Тегло нетно + стойка 228 кг.
 • EAN 4019364325212
 • Артикулен номер 48563111
 • GS сертификат1 да

Техническите данни и дизайна са приблизителни. Възможна промяна в цените и техническите параметри без предизвестие. 1 "Geprüfte Sicherheit" ("Изпробвана безопасност") или GS сертификат е доброволно сертифициране на ел. техника в Германия. Това показва, че оборудването отговаря на немските (ако има такива и европейските) изисквания за безопасност за този тип устройства. Основната разлика между GS и CE маркировката е, че спазването на европейските изисквания за безопасност при GS е тествано и сертифицирано от държавно одобрен независим орган, докато СЕ маркировката е доброволна декларация на самия производител, че стоката му отговаря на европейските стандарти. ПС. Ние се стремим описанието, снимките и спецификациите да бъдат напълно автентични. За съжаление, поради големия брой артикули, които се предлагат, e неизбежно понякога да се появяват неточности. Моля да ни уведомите, ако забележите такава. Благодарим.

Видео
Брошури и рекламни материјали
Препорачани репроматериjал
Корисно

Зошто HSS-тип за челик се користи за гилотина?

HSS e -> со голема брзина челик (акроним од. High Speed Steel) Со голема брзина челик (ХСС или HSS) е подгрупа на јаглерод ...

До статијата