Со прав нож

IDEAL 3005

156 16Евро

Испратете барање

Удобна, точна и ултра-компактен Должина на сечење 300 мм LED линија на сечење Инцизив е од челик "Солинген" До 5 години гаранција!

Корисно

Која гилотина е подобра?

Коja гилотина е по-добра? Гилотина со валјак, сабја или прав секач? Многумина од нас се поставуваат на ова прашање кога т ...

До статијата

Опис
Оваа нова генерација канцелариски гилотина со брендот IDEAL е претставена со голем број на иновации. Ова е прва ултра компактена гилотина за маса со прав секач, а не како сите досега постоечки гилотини / тримери, кои се опремени со саблен таков.
Под терминот "канцеларија гилотина", човек замислам голема машина за сечење со држач и со големи димензии. Но има и друг вид. Ова е новата 3005 понудена под брендот IDEAL на Krug & Priester. Тоа е една компактна, но многу моќна канцеларија гилотина. Оваа мала канцеларија гилотина, ве осигура точно и изводливо сечење на хартија на Купишта до 55 листови (70 g / m2) - и со малку напор.
Задниото порамнување има три точки за обратен тек за формати (DIN A5, B5, A4) кои можат да се користат и од двете страни. На овој начин таа обезбедува лесно и брзо форматирање на DIN формати, а исто така и гарантира секогаш точни резултати на сите други медиуми со средна должина помеѓу 50 mm и 300 mm. Искористување странично распоредена мм-мерна скала IDEAL 3005 многу прецизно сече.
Наменета за употреба во канцеларија, новата, пренослив деловна гилотина IDEAL 3005 овозможува флексибилно сечење на хартија, брошури, прирачници, документи и др Убедени сме дека овој нов уред во прилог на својот удобен, ултра-компактен дизајн и практичност, вклучувајќи практични за корисникот функции, се на многу ниска цена.
IDEAL 3005 е првата рачна машина за сечење, која има свето-диоди линија покажува каде ќе падне ножат. Активирањето на LED диоди линија (придвижуван од 2 AAA батерии) може да се врши рачно или автоматски (преку отворањето на плочата за сечење).
При сечење, секое тестенини со лисја се притиска автоматски, што исто така придонесува за точниот резултат на сечење. Исто така, безбедноста оваа нова IDEAL гилотина е добро подготвена. Просирниот капак за безбедност во зоната на сечење, делува како водач на хартијата и пристап до бариера. Се разбира, оваа нова гилотина - слично на сите други IDEAL машини за сечење - е GS тестирана и ги исполнува правилата за безбедност и заштита на трудот.
Благодарение на компактниот дизајн и најниско тежина од само 5,2 кг, оваа мала, но многу отпорна канцеларија гилотина е лесно пренослива со интегриран рачка за носење. * ПС. Ако 24 месеци гаранција ви се гледаат малку, ќе ви понудиме повеќе - 5 ГОДИНИ!

Технически параметри
  • Стандардна гаранција до 2 години
  • Понудена гаранција до 5 години
  • Максимална ширина на сечење до 300 мм
  • Сечење и стискање на хартијатаръчно
  • Длабочина на плочата 300 мм
  • Минимален износ за обрежување 45 мм
  • Димензии(Ш х Д х В) 72 x 57 x 47 см
  • Нето тегло 5,2 кг.
  • EAN 4019364200007
  • Овој производ број 30050000

¹ Взависимост од материјалот. Техничките податоци и дизајнот се приближни. Можна промена во цените и техничките параметри без претходна најава.. "Geprüfte Sicherheit"На Geprüfte sicherheit ("Тестирано безбедност") или GS марка е доброволна ознака за сертификација за техничка опрема. Тоа укажува дека опремата со германската и ако е достапна, европски барања за безбедност на такви уреди. Главната разлика помеѓу GS и CE ознаката е дека согласност со европските барања за безбедност е тестиран и сертифициран од страна на одобрени од државата независно тело. CE ознаката, за разлика, се издава за потпишување на изјава дека производот е во согласност со европското законодавство. Ознаката GS се базира на германски опрема и безбедност на производот Законот ("Geräte- und Produktsicherheitsgesetz", или "GPSG." Иако марка GS беше дизајниран со германскиот пазар на ум, не се појави на голем број на електронски производи и машини продаваат на друго место во светот.. ПС. Ние се стремим описанието, снимките и спецификациите да бъдат напълно автентични. За съжаление, поради големия брой артикули, които се предлагат, e неизбежнo понякога да се появяват неточности. Моля да ни уведомите, ако забележите такава. Благодарим.

Видео
Брошури и рекламни материјали
Корисно

Која гилотина е подобра?

Коja гилотина е по-добра? Гилотина со валјак, сабја или прав секач? Многумина од нас се поставуваат на ова прашање кога т ...

До статијата