Ново

Хефтање

GRAFCUT X-14

1291 88Евро

Испратете барање

Екстремно издржливи глави за хефтане

Работи со хефт иглици 24/6 или Ωмега RI24/6

Можно е да се инсталираат до 4 глави за работа

Главите за 26/6 и RI26/6 се исто така достапни на барање

Стандардна дебелина на шиење - 50 листови 80 гр./м2 (приближно 5 мм)

Секогаш рамно затворање на иглиците

Опција да се зашиени и тела до 100 листови 80 гр./м2 (дебелина од приближно 10 мм)

Корисно

Подвързва се побрзо отколку што се испечатите

Системот за лепен на книги Фастбаjнд ви овозможува да залепите до три книги во минута. Продуктивноста на даден печатач, печате ...

До статијата

Опис
Солидна професионална машина за хефт спојување на тела на книги, со која може брзо и лесно да зафати максимум 100 листови со дебелина од 80 гр./м2 или 10 мм (стандардно се испорачува со глави за хефтање тела со дебелина до 5 мм или околу 80 листови 80 гр./м2). Принципот на работа на Grafcut X 14 - силен удар на стегачот со цел да се добие "рамен" изглед на спој. На овој начин, волуменот на зашиените медиуми е исто така намален за околу 30%, благодарение на што, на пример, можете да ставите повеќе документи во датотека или да складирате во кабинет. Машината е идеална за центри за копирање, рекламни агенции, канцеларии и работилници; секаде каде што сечените лисја се многу и чести.
Разновидност на работните процеси. Тоа е како да имаш 3 машини во телото на една. Можете да спојувате (со рамни хет иглици): кочани, брошури, прирачници и сл., плус можете и т.н. Ωмега спојување (активирано со иста ударна глава). Вградените контроли во комбинација со притисокот на камшикот го прават спојувањето со Grafcut X-14 лесно и практично. Спојувањето се врши со притискање на педала, а заштитниот капак обезбедува дополнителна заштита на операторот. Можете да ја прилагодите длабочината на вметнувањето на хефт иглицата и да ја прилагодите силата на ударот за да го добиете саканиот производ.
Секоја машина Grafcut X-14 е стандардно опремена со глава за хефтање и за рамни и за таканаречените Ωмега хефт иглици. Хефт иглиците со кои може да работи се од два вида во зависност од поставената глава. Стандардно е со глава за спојување 24/6 и Ωmega RI24/6, но по желба (наведено при нарачката) производителот може да вгради армирани ударни глави за иглици 26/6 и Ωmega RI26/6. Со второто може да се шијат тела со дебелина до 10 мм или 100 листови од 80 гр./м2.
Совршен избор за врзување на тела на книги со спојување - дали за лабави листови или брошури. Благодарение на лесно заменливите хефт иглици, може да се справи и со паралелно и бајпас спојување истовремено со користење на рамни иглици и/или Ωмега хефт иглици. Два до четири глави можат да се поврзат паралелно. Ова овозможува повеќе прицврстување во исто време. Редоследот на главите се контролира така што електричната мрежа не може да се преоптоварува.
Практичното позиционирање и прилагодување на рачката за позиционирање и прилагодливиот заден дел обезбедуваат совршено прицврстување на телото на книгата, а едноличното растојание на хефтање е оптимизирано за да се постигнат најдобри можни резултати. Grafcut X-14 е компактен, тивок и корисен уред за хефтање на сите видови медиуми (униформни и/или хетерогени) и служи за спојување на вашата понуда на висококвалитетни тела на книги по единечна цена прифатлива за клиентите.
Работниот тек на спојувањето на медиумите се активира со притискање на педалата, со што се оставаат рацете на операторот слободни да манипулира со телото на книгата. Машината има неколку вградени заштити кои имаат за цел да избегнат случајно боцкање со прст од жиците или други непријатности.
Ергономски дизајн. Благодарение на неговиот добар дизајн, ќе можете да работите многу часови непрекинато без замор со овој уред за хефтање. Без разлика дали стоите или седите. Grafcut X-14 не ве ограничува во ништо. Функционалниот дизајн на машината нуди добар преглед на главата за спојување.
Од гледна точка на професионална употреба, силно препорачуваме употреба на хефт иглици произведени од познати брендови, бидејќи само на овој начин можете да гарантирате постојан квалитет и задачи без дефекти. Угледните производители нудат хефт иглици изработени од „тврд“ челик и отпорни на удари (тие не се наведнуваат на предната страна на зашиениот производ). Одделно, нивните хефт иглици главно се направени од поцинкуван метал и соодветно - не рѓосуваат, што би довело до оштетување на произведениот производ и поплака од купувачот. Понекогаш ефтиното излегува скапо!

Технически параметри
 • Модел машина  за прицврстување на хартија (за тетратки, со уши - Ωmega)
 • Стандардна дебелина на хефтање1 80 листови (80 гр./м2) или дебелина од 5мм
 • Макс. дебелина на шиење2  глава за 100 листови (80гр./м2) или дебелина од 10мм
 • Растојание помеѓу главите за хефтање 48 - 245 мм
 • Вчитување на медиумите рачно
 • Активирање на процесот на шиење електрично, со притискање на педал
 • Макс. број на глави за хефтање во 1 машина3 до 4
 • Брзина 88 циклуси во минута
 • Капацитет за полнење со хефт иглици 300 парчиња за тип №24 или 400 за тип №26
 • Макс. големина за хефтање на тетратки 298 мм, формат А3 (в отворената позиција е A2 + 10 мм)
 • Видови за шиење тетрада, Ωmega (со уши)
 • Користени хефт иглици4 24/6 и Ωmega RI24/6 или 26/6 и Ωmega RI26/6
 • Ниво на бучава <70 dB (А)
 • Дијагноза и одржување дневно - од оператор со основни вештини
 • Тековна / Фреквенција / Моќност 220-240 V / 50 Hz; 0,18 kW
 • Димензии на машината (ШxДxВ) 540 × 535 × 930 мм
 • Нето тежина со 1 глава - 28 кг. / со 2 глави - 30 кг.
 • Дополнителни опции Засилени глави за типот №26 и/или дополнителни глави за типот №24

Спецификациите, сликите и дизајнот се приближни. Можна промена на цените и техничките параметри без најава.
1 Зависи од видот на медиумите. Дебелината на телото за хефтане може да биде под влијание на температурата на околината во просторијата.
2 Нарачано е одделно. Ова е уште една специјално засилена глава за хефтане.
3 Една глава на хефт иглици №24 е вклучена во цената. Други главја можат да се нарачаат со текот на времето. Тие можат да бидат инсталирани од секој со основни технички вештини.
4 Главите за хефтане со иглици № 26 се нарачуваат одделно и у стандардната цена не са вклучени.
5 Сите глави овозможуваат да се користат во прилог на рамни хефтане и ваков вид Ωmega.

Забелешка. Ние се стремиме да обезбедиме описот, фотографиите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на понудени артикли, неизбежно е повремено да се појавуваат неточности, особено кога информациите се преведуваат од/на повеќе јазици. Ве молиме известете ни ако забележите нещо. Ви благодараме.

Видео
Брошури и рекламни материјали
Корисно

Подвързва се побрзо отколку што се испечатите

Системот за лепен на книги Фастбаjнд ви овозможува да залепите до три книги во минута. Продуктивноста на даден печатач, печате ...

До статијата