За стикери

Maxit II - 62

Испратете барање

ПРЕКИНУВАН ПРОИЗВОД!

62 см ширина на машината

Уред за правење на налепници

Налепници од различни хартија, кожа, текстил

Голем формат отпечатоци (постери, дисплеи и сл.)

Фото албуми, корици на книги

Етикети, загатки и други десктоп игри

Промотивни материјали

Корисно

Планирање на тврдата корица

Со машините што ги нудиме за изработка на тврди корици, кутии, папки и слично, можно е да се изработуваат производи од сите обл ...

До статијата

Опис
MAXIT II – СИСТЕМ ЗА НАНЕСУВАЊЕ НА СУВ ЛЕАК НА РАЗЛИЧНИ ПОВРШИНИ: ХАРТИЈА, КОЖА, ТЕКСТИЛ, ПЛЕКСИГЛАС, ПЕНОКАРТОН И ДР. Уште со излегувањето на пазарот на новата ни генерација десктоп апликатор Maxit, ние знаевме дека ќе го олесниме многу Вашата работа затоа Maxit нуди голем број на предности кои секој професионалец би оценил. Тоа е уред кој претвора секоја медиум во налепница: картон, кожа, картон, ПВЦ, лим, ЕVA и дури стакло. Нема компактно и универзално решение за изработка на налепници од тоа!
Уредот со кој се работи лесно. Да се ​​работи со Maxit е многу лесно. Нема потреба од некакво специјална обука или претходно искуство. Maxit II има само едно копче за вклучување / исклучување и индикатор покажува подготвеноста за работа. Уредот може да биде вклучен во текот на целиот ден, без тоа да доведе до губење на лепак или перформанси. Системот е опремен со електрозадвижвани шахтите, едниот автоматски се загрева до потребната работна темпертура за околу 40 минути (времето може да варира во зависност од температурата во просторијата за работа). Практично нечујни мотор, почнува да ги врти со постојана брзина (5 метри во минута).
Како работи апликатор? Поставувате вашите отпечатоците, која сакате да биде покриена со лепак, помеѓу двата ротирачки осовини и таа автоматски, минувајќи помеѓу нив, ќе излезе со фино нанесен лепилен слој од едната нејзина страна. Температурата на вратила не влијае на било кој начин на отпечатоци и не менува боите! Нанесете филм е тенок (без плускавци), доволен за едно добро залепяне. На крајот на работниот ден само треба да го исклучите уредот. Нема потреба од чистење или други специјални грижи. Плус, лепилото не се лепи по прстите и прави вашата работа чиста и пријатна.
Нанесете лепак обезбедува перманентна врска како меѓу двете површини (освен хартија можат да бидат: дрво, метал, стиропор, бетон, стакло, пластика ...). Добро е дека лепак не губи својот вискозност и во секое време можете да го држи, како го притиснете на површината што сакате. Т.н. ". Отоврено време" кај многу е многу долго - околу 2 години. Тоа е малку уред со што ја зголемуваат својата продуктивност и заштеда на многу пари време. Станувате независен од подизведувачи и флексибилен пред клиенти.
МХ-II е новата генерација термолепило. Новата генерација термолепило модел МХ-II што произведуваме е направено да обезбеди одлична слепување на секакви површини. Треба ви многу тенок слој за да се добие квалитетно лепење. След нанесувањето на лепилният слој на отпечатоците, тој не се суши кaто обичните лепила, затоа можете во секое време да ја држи, како мирно се позиционира отпечатоците врз основа. Еднаш залепат на дадена површина, тоа не може или многу тешко се отстрануваат. Затоа, ве молам бидете сигурни дека сакате да го држи.
Лепилото е безбедно, не е токсично и не гори. Опира на вода. Спакувано е во разложими целофанови пакети кои се саморазтaпят во кадата заедно со лепилото. Мал уред со што ја зголемуваат својата продуктивност и заштеда на многу пари време. Станувате независен од подизведувачи и флексибилен пред клиенти.

Технически параметри
 • Гаранција 24 месеца
 • Брзина на ротација 1 метар за 12 секунди
 • Макс. ширина за покривање 62 см
 • Ширина на отворот 1-10 мм
 • Време за готовност¹ 20-40 минути
 • Посебна нега, чистење Нема
 • Работно пространство² 40 х 70 см
 • Регулирање на температурата Да
 • Лепилото може да лепи врз секакви површини
 • Напојување / Hz / Моќност 230 V / 50 Hz
 • Димензии (Ш x Д x В) 97 х 36 x 25 см
 • Димензии на амбалажата (Ш x Д x В) 118 х 48 x 39 см
 • Нето тежина 18,5 кг.

¹ Времето за чекање зависи од температурата во просторијата. Техничките податоци се приближни. Можна е промена во цените и техничките параметри без претходна најава. ПС. Ние се стремиме описот, сликите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на артикли кои се нудат, e неизбежно понекогаш да се појавуваат неточности. Ве молиме кажете ни ако забележите таква. Благодариме.

Видео
Брошури и рекламни материјали
Препорачани репроматериjал
Корисно

Планирање на тврдата корица

Со машините што ги нудиме за изработка на тврди корици, кутии, папки и слично, можно е да се изработуваат производи од сите обл ...

До статијата