За бизнис картички

AEROCUT NanoPLUS

7049 15Евро

Испратете барање

Регистрација на ознаката за авто-корекција Механизам за хранење три-вшмукување Екран на допир со Flex режим Може да пресечете 250 деловни картички со полно крварење за 3 мин. Пре-програмирани со 16 работни места, може да се сместат до 40 сопствени програми

Корисно

Структурен делот на хартијата

ВИСТИНСКИОТ ИЗБОР НА ХАРТИЈА Обрните внимание на процесите кои следат печатење: - Густите обложувања предизвикуваат поте ...

До статијата

Опис
Uchida AeroCut nano plus- најсигурен и разноврсен робот за визит карти и картички. Ова е висококвалитетна гилотина, која е влезен модел од палетата AeroCut. Може да пресече хартија и картон напречно. AeroCut nano plus е идеално решение за секој центар за дигитално печатење за производство на повеќебројни деловни картички и / или картички / покани, бидејќи работи со медиуми до 330 (Ш) x488 (Д) mm и тежи 350 гр./м2 . AeroCut nano плус е опремен со иновативен механизам за пополнување за да обезбеди убава и прецизна завршница со цел секој пат кога работи. Дизајниран, изграден и проверен во Јапонија. Јапонското инженерство и занаетчиство го направи AeroCut нано плус најдоброто од сите уреди за сечење визит-картички достапни на пазарот!
Иновативен механизам за поднесување медиуми. AeroCut nano plus има иновативен механизам за вшмукување од горните ремени што може да апсорбира широк спектар на медиуми, големината на лисјата може да се движи од 21x21 до 33x49 cm и тежината на хартијата од 120 до 350g / м2. Патентираниот механизам со тројно вшмукување спречува двојно хранење и ветува безбедна храна за хартија, која се одржува лизгава. Нано Плус, исто така, има сензор за откривање двојна храна, така што нема да изгубите вредни отпечатоци. Покрај тоа, сензорот за читање на ознаката за позиционирање го чита секој лист и ги следи дефектите на дневникот, така што секој лист може да се намали според програмата. Исто така, постои поставка за корекција на искривени отпечатоци.
Врховното оружје за сваки дигитални принтер. AeroCut nano plus е идеално решение за финално завршување, особено на краток рок дигитално печатени апликации, како што се бизнис картички, поштенски картички, покани, честитки и многу повеќе. AeroCut nano plus заштедува време и трошоци за сите печатарски продавници, агенциjе, комерцијални печатачи итн
Со ласерско-акутна прецизност. Aero Cut Prime е дизајниран, изграден и калибриран со јапонско инженеринг и изработка на најдобар можен начин. Стабилната целосно метална машина одржува високото ниво на точност и завршувањето квалитет секој пат.
Прецизно сечење Универзалниот електронски нож Aero Cut Nano е опремен со специјални сензори, коjи препознаваат обележувачите за сечење напечатени врз хартијата. На тој начин секој лист хартија може да биде идеално отсечен по овие обележувачи, независно од геометријата на хартијата ако мрдаат при печатење или густината.
Лесен за употреба уред со совршени резултати. Серијата UCHIDA AeroCut се сакани за нивната лесна употреба - секако, и NANO е дизајниран така што секој може да произведе производи со совршени резултати. Едноставни екрани на допир и поставките за металните шаблони на InstaSet се интуитивни. Самозаточващите се сечење ножеви и гилотина гарантираат убаво завршување секој пат за многу години. Вашиот работен простор секогаш ќе се чува чист бидејќи исечоците автоматски се пренасочуваат во корпа за отпадоци и производите се собираат и се редат во флексибилна лента за сортирање.
Алати за надолжно сечење / гилотиниране. AeroCut Nano располага со 2 единечни сечила за сечење, за да можат да сечат горната и долната ограничување на листовите. Уште имаат и други 2 двокреветни резци за надолжно сечење, коjи обрежуват центарот на листови и отстапуваат отпад во корпата за отпадоци. Доверлива гилотина може да сече листови до 350 гр/м2 густина. Сите острици: за попречно и надолжно сечење во гилотина се самозаточващи се.
Единствени поставки за работа со шаблони за InstaSet и екран на допир. AeroCut nano plus има 2 единечни рабови за сечење и 2 двокреветни канали. Позициите на овие обрасци можат лесно да се прилагодат рачно, без никакви алатки. Уникатен метален образец на UCHIDA - InstaSet ги прикажува и прецизно ги позиционира позициите на шаблонот за сечење. Со промена на образецот InstaSet или земји, може да се понудат широк спектар на нарачки за производство на ниски трошоци за конкурентни машини за „модуларен“ тип. UCHIDA исто така може да креира ваши - уникатни шаблони на InstaSet за сопствени големини што ги сакате. И покрај фактот дека ширината на картичката е фиксирана со помош на панелот InstaSet, должините на картичката, водечките рабови и каналите можат лесно да се програмираат со помош на паметниот екран на допир. Покрај 16-те претходно програмирани работни места, до машината може да се чуваат до 40 нарачки.

Технически параметри
 • Карактеристика на машината Право сечење и вкрстено
 • Система за поднесување3-вшмукување механизам за хранење
 • Бизнис картички брзина 126 броjа / мин.
 • Сечење (по должина) гилотина (на углу подношења)
 • Сечење (по ширина) тример (у правцу подношења)
 • Позиционирање совршено автоматски
 • Макс. големина на листот (Ш x Д) 330 х 488 мм
 • Мин. големина на листа (Ш х Д) 210 х 210 мм
 • Мин. формат откако обрежување (Ш x Д) 85 х 50 мм
 • Макс. тежина на хартиjата до 350 гр/м2
 • Минимална тежина на хартиjата до 120 гр/м2
 • Вид на хартијата офсет, хромна (мат, сјај), со УВ лак, ламинат и др.
 • Макс. полнење на садот 31 мм
 • Однапред дефинирани програми 16 вида
 • Капацитет на меморијата преко 40 вида
 • Димензии на машината (Ш х Д х В): 102 х 63 х 101 см
 • Работни окупиран простор (Ш х Д) 119 x 154 см
 • Преклопување 240 / 50-60 Гц; 400W
 • Нето тежина 96 кг.

Дизајнот и спецификациите се предмет на промена без претходна најава. Ние се обидуваме да описи, слики и спецификации на производи се целосно автентични. За жал, се должи на голем број на предмети што се нудат, тоа е неизбежно дека ние понекогаш крадат грешка. Ве молиме кажете ни ако забележите грешка. Ви благодариме

Видео
Корисно

Структурен делот на хартијата

ВИСТИНСКИОТ ИЗБОР НА ХАРТИЈА Обрните внимание на процесите кои следат печатење: - Густите обложувања предизвикуваат поте ...

До статијата